Midye, kabuklu bir deniz hayvanıdır. Omurgası yoktur ve denizde veya tatlı sularda yaşayabilir. Midyenin kabuğu siyah renklidir ve çok serttir. Kabuğun içinde manto adlı ince bir zar vardır. Midye, bu zar sayesinde kabuğunu oluşturur.

Midye, başsız bir hayvandır. Vücudu etli ve yumuşaktır. Kabuğunun içinde kaslar vardır. Bu kaslar, midyenin kabuğunu açıp kapatmasını sağlar. Midye, yumurta bırakarak ürer. Peki, Midye pis midir? Midyenin içinde canlı var mı? Midye neden yenmemeli? merak edilen sorular ve cevaplar haberin devamında...

Midye pis midir? Midyenin içinde canlı var mı? Midye neden yenmemeli?

Midyeler, suyu filtre ederek beslenen hayvanlardır. Ancak bu su kirli ise, midyeler de içinde kurşun ve kadmiyum gibi ağır metaller olan kirleticileri vücutlarında biriktirebilir. Bu da insanlar için çok tehlikelidir. Bu yüzden midye yemek isteyenlerin, temiz sulardan çıkarılan ve hijyenik şartlarda satılan midyeleri tercih etmeleri gerekir. Evsel ve sanayi atıklarının boşaltıldığı denizlerde büyüyen midye gibi kabuklular, ağır metalleri ve kimyasalları vücutlarında çok fazla miktarda yoğunlaştırabilirler ve bunlar insanlara geçtiğinde enzimlere, sinir sistemine, hücrelere ve dokulara zarar verebilir.

Midye pis midir Midyenin içinde canlı var mı Midye neden yenmemeli (1)

Denizde yaşayan canlılar çok çeşitlidir. Bunlardan biri de midyedir. Midye, solungaçlarıyla soluyan ve omurgası olmayan bir deniz hayvanıdır. Midye seven birçok insan, midyenin içindeki yumuşak kısmın ne olduğunu merak eder. Midye, protein bakımından zengin bir deniz ürünüdür. Bazı insanlar midyenin içindeki yumuşak kısmı et sanar. Fakat bu doğru değildir. Midyenin içindeki yumuşak kısım, aslında midyenin sindirim sistemi, kasları, sinirleri ve diğer organlarıdır. Bu organlar mantar, virüs, bakteri ve balık dışkısı gibi maddeleri filtre ederek beslenmeye yarar.

Midye, denizlerin dibinde yaşayan ve ağır metalleri filtre eden bir kabuklu hayvandır. Bu ağır metaller, arsenik, kadminyum gibi insan sağlığına zararlı maddelerdir. Denizlerin dibinde biriken bu maddeler, midyenin içine girer ve orada kalır. Midyeyi seven insanlar, bu midyeleri yediklerinde, kanlarına da bu ağır metalleri taşımış olurlar. Bu da sağlık sorunlarına yol açabilir.