Bu sezon gösterdiği performansla Avrupa'nın en iyi orta saha oyuncuları arasına girmeyi başaran Orkun Kökçü'ye Premier Lig devi Liverpool'un talip olduğu öğrenildi. İngiliz medyasında yer alan habere göre Benfica ile Portekiz Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde üst düzey performanslar ortaya koyan Kökçü için Liverpool kesenin ağzını açmış durumda.

Jurgen Kloop'tan boşalan teknik direktörlük görevine Orkun Kökçü'nün Feyenoord'dan hocası Arne Slot'u getiren Liverpool bu sezon İngiltere'de lider durumda. Orta sahasında Szolobozslai, Mc Allister ve Gravenberch gibi oyunculara sahip olan kırmızılar yine de hem sayı hem kalite olarak o mevkide gelişim peşinde.

Bizim çocuklar İzlanda'da tarih yazdı! Bizim çocuklar İzlanda'da tarih yazdı!

Orkun'u Hollanda Ligi'nden tanıyan Slot öğrencisi ile yeniden bir arada olmak istiyor. Devre arasında Benfica'ya ilgisini bildirmek istiyen Liverpool oyuncuyu en geç sezon sonunda kadrosuna katmanın peşinde.

Aw300010 01

Serbest Kalma Maddesi 150 Milyon Euro

Benfica'ya geçen sezon başında 30 milyon euro bonservis bedeli ile katılan Orkun Kökçü kulüp tarihinin en pahalı transferi olmuştu. Geçen yıl hocası ile arasındaki buzları eritemeyen Kökçü sezonun bir bölümünde kadro dışı kalmıştı.

Bu sezon yeni hocası ile lige fırtına giren Kökçü için İngilizler 70-80 milyon euroyu gözden çıkarmış durumda. Benfica Kökçü ile 150 milyon euro serbest kalma maddesi belirlemişti. Orkun üstün performansını sürdürürse belki de 100 milyon euro üstünde bir bedele Premier Lig'in yolunu tutabilir.

Muhabir: Erdinç Alkan