Mourinho, ilk günden beri takıma sistemini en ince ayrıntısına kadar işliyor. Her antrenmana 1 saat önce sahaya inen deneyimli teknik adam, antrenman programını bizzat hazırlıyor ve günde ikişer saatlik çift idman yaptırıyor.

A W241916 01

Taktik çalışmalarda Mourinho, oyunu sık sık durdurarak oyunculara uyarılarda bulunuyor ve pozisyon anlamında farklı konuları işliyor. Detayları titizlikle anlatan Mourinho, her antrenmanın analizini ekibiyle birlikte yapıyor. Bu analizler için antrenmanları dron ile de kaydediyor.

A W241916 04

Fiziksel hazırlık anahtar rolü oynuyor

Mourinho, sadece taktik değil, fiziksel açıdan da takımı üst seviyeye çıkarmak için çalışmalar yaptırıyor. Kondisyon antrenmanlarına önem veren Mourinho, bu konuda İtalyan atletik performans antrenöründen de destek alıyor. 61 yaşındaki teknik adam, oyuncuların fitness salonunda da çalışmalar yapmasını teşvik ediyor ve dayanıklılık antrenmanlarını zaman zaman yarışma şeklinde yaptırıyor. Kuvvet antrenmanları da sahada uygulanıyor. Mourinho, Samandıra Can Bartu Tesisleri'ne de birçok fitness ekipmanı getirttiği öğrenildi.

Menemen FK, Elazığspor deplasmanında Menemen FK, Elazığspor deplasmanında

A W241916 03

Kaynak: İHA