Fenerbahçe yeni sezon için teknik direktörlük koltuğuna Jose Mourinho'yu getirdi. Bu hamle hem ülkemizde hem de yurtdışında büyük yankı uyandırdı. 10 senedit ligde şampiyonluk yaşayamayan Fenerbahçe'de yönetim Mourinho'ya tam yetki verdi.

Mou bugün yani 20 Haziran itibari ile İstanbul'a geldi. Mourinho ile birlikte ekibinin de bugün İstanbul'da olması bekleniyor. Mou'nun ekibinde 6 kişi yer alıyor. Bu kişiler arasında yardımcı antrenörler, atletik performans antrenörleri ve analistler.

Listede dikkat çeken bir numaralı isim ise şüphesiz 1. yardımcı antröner olan Salvatore Foti. Fenerbahçeli taraftarlar muhtemelen Mou'nun olmadığı maçlarda takımın başında olması beklenen Foti hakkında çok fazla soru soruyorlar.

Bizde sizler için Mourinho'nun 1. yardımcı antrenörü Salvatore Foti kimdir, kaç yaşında, nereli ve daha önce nerelerde çalıştı gibi sorulara cevap vermeye çalıştık.

Mourinho'nun Yardımcısı Salvatore Foti Kimdir Salvatore Foti Kaç Yaşında Ve Nereli 11

Mourinho'nun Yardımcısı Salvatore Foti Kimdir?

Salvatore Foti 8 Ağustos 1988'de İtalya'da dünyaya gelmiştir. Foti eski futbolcudur ve şimdi ise futbol antrenörlüğü yapmaktadır. Foti'nin kariyerinin en üst düzey yılları Sampdoria ile geçti. Bu takım ile Serie A'da 15 maça çıktı ve 1 gol atma başarısı gösterdi.

Diğer kariyerinin ise neredeyse tamamı Serie B ekiplerinde geçen Foti kariyeri boyunca 104 maçta 16 gol atabilen bir forvet oyuncusu oldu. Foti 27 yaşında bir sırt sakatlığı geçirdi ve futbolu bıraktı.

Foti futbolu bıraksadayeşil sahalardan kopamadı ve antrenör olarak kariyerini sürdürmeye karar verdi. Foti'nin yolu Mourinho ile 2022 yılında kesişti. Mou Roma teknik direktörü iken Foti ile beraber çalışmaya başladı.

Foti Jose'nın cezalı olduğu bazı maçlarda takımın başında sahada yer aldı ve kritik maçlarda önemli galibiyetler elde etti. Mourinho'da Foti'nin performansından memnun kalınca Foti'yi Fenerbahçe'ye de getirmeye karar verdi.

Foti kimdir öğrendik gelin birde yaşına ve nereli olduğuna bakış atalım.

ÖNERİ İÇERİK: JOSE MOURİNHO EŞİ KİM?

Mourinho'nun Yardımcısı Salvatore Foti Kimdir Salvatore Foti Kaç Yaşında Ve Nereli 22

Salvatore Foti Kaç Yaşında ve Nereli?

1988 yılında İtalya'nın Sicilya bölgesinde yer alan Palermo şehrinde dünyaya gelen Foti 36 yaşında bir italyan. Foti'nin babası bir bankacı idi ve Foti gençlik yıllarından itibaren futbolcu olmak için çabaladı.

Palermo'da doğduktan sonra Venezia'ya taşınan ailesi birlikte o da Venezia yolunu tuttu. Futbola ilk adımını Acireale ve Atletico Catania takımlarında oynayarak attı. 192 cm boyunda olan Foti gençlik dönemlerinde gelecek vaat eden bir forvet olarak gösteriliyordu.

Öyle ki 2005 yılında düzenlenen Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda İtalya'da tüm maçlarda görev aldı. Ardından yine aynı yıl düzenlenen U17 Dünya Kupası'nda da İtalya ile birlikte 2 maça çıkma başarısını göstermişti.

 Foti'nin yaşı ve nereli olduğu hakkında da bilgilendik. Gelin birde hangi takımlarda oynadı ona bakalım.

ÖNERİ İÇERİK: FENERBAHÇE TRANSFER GÜNDEMİNDE KİMLER VAR?

Dev derbi tam 100 ülkede canlı olarak yayınlanacak Dev derbi tam 100 ülkede canlı olarak yayınlanacak

Mourinho'nun Yardımcısı Salvatore Foti Kimdir Salvatore Foti Kaç Yaşında Ve Nereli 33

Salvatore Foti Hangi Takımlarda Oynadı?

Foti U17 İtalya takımlarında görev aldıktan sonra Sampdoria ile sözleşme imzaladı. Oyuncu olarak burada toplam 7 yıl yani 2012'ye kadar kaldı. Fakat bu dönem içerisinde sürekli farklı takımlara kiralandı ve hiçbir yerde kalıcı olamadı.

Foti Sampdoria'da forma giyerken sırasıyla Vicenza, Messina, Treviso, Piacenza, Empoli, Brescia, Lecce, Chiasso ve Balerno takımlarına kiralandı. Bu takımlar arasında Foti'nin en başarılı olduğu takım Lecce oldu. Foti, Lecce forması ile ligde bir sezonda 8 gol atmıştı.

Salvatore Foti hakkında tüm merak edilenlere cevap verdik. Birde son olarak Mourinho'nun diğer yardımcıları kimler ona bakalım.

Mourinho'nun Yardımcısı Salvatore Foti Kimdir Salvatore Foti Kaç Yaşında Ve Nereli 44

Jose Mourinho'nun Yardımcıları Kimler?

Fenerbahçe'ye transferi resmileştiği günden beri Mourinho'nun yardımcıları kimler olacak sorusu sık sık soruluyordu. Portekizli teknik adam kendisine yardımcı olmak üzere şuan 6 kişilik bir ekibi İstanbul'a getiriyor.

Mourinho'nun yardımcıları ve çalışacakları departmanlar ise şu şekilde olacak

İsim Görev
Salvatore Foti 1. Yardımcı Antrenör
Stefano Rapetti Fitness Antrenörü/ Methodolgist/ Spor Bilimcisi
Luca Fatiga 2. Yardımcı Antrenör / Duran Top Antrenörü / Yardımcı Fitness Antrenörü
Michele Salzarulo Analiz Sorumlusu, Maç önü-Maç sonu ve canlı maç analizleri
Ricardo Formosinho  Taktik Analiz ve Antrenman Performans Analizi
Giovanni Cerra Data Analiz

Mourinho'nun yardımcısı Salvatore Foti'yi tanıdığımız yazımızın sonuna geldik. Bu tür içerikler için bizi takip etmeye devam edin.

Son olarak sizleri bir Mourinho videosu ile başbaşa bırakıyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi