Haber: Berna Memiş

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ve her iki mahallenin muhtarlarıyla bir araya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Laleli ve Mesir Mahalleleri’nde gerçekleşecek olan ve kamuoyunda “rantsal dönüşüm” olarak adlandıran kentsel dönüşüm krizi hakkında açıklamalarda bulundu.

ZEYREK: ÖNCEKİ BAŞKANLAR VATANDAŞIN FERYADINI DUYMADI

Bölgenin bakanlık yetkisinde olduğunu vurgulayan Başkan Ferdi Zeyrek, vatandaşların sesini duyduklarını kaydetti. Başkan Zeyrek, “Yunusemre Belediyemiz, Bakanlık’tan yetki devri isteyecek. Yetki devrini aldıktan sonra el ele verip vatandaşlarımızın kaderi haline gelmiş bu sorunu çözmek en büyük isteğimiz” dedi. Bir aydır büyükşehir belediyesi şehir plancılarının çalıştığını belirten Zeyrek, yerinde dönüşüm olacağını ve herkesin oturduğu ev ölçüsünde bir eve sahip olacağını belirtti. Zeyrek ayrıca önceki başkanların vatandaşın feryadını duymadığını söyledi.

ZEYREK’İN TURKMALL'I GÖNDERMESİ BEKLENİYORDU

31 Mart Yerel Seçimleri’nde seçim propagandasını Laleli ve Mesir Mahalleleri’nde gerçekleşecek rantsal dönüşüm krizi üzerinden yürüten ve AK Partili devrik Başkan Mehmet Çerçi’den kalan TurkMall firmasını göndereceği sözünü vererek seçim kazanan Semih Balaban, TurkMall firmasıyla düzenlediği toplantıyla tepkilerin odağında yer almıştı. Tepkilerin ardından Ferdi Zeyrek’in olaya el koyarak TurkMall'ı mahalleden göndermesi ve bu yönde bir açıklama yapması bekleniyordu. 

HER İKİ BAŞKAN DA TURKMALL'DAN BAHSETMEDİ!

Krizin büyümesi üzerine gecikmeli de olsa böyle bir toplantı düzenleyen Başkan Zeyrek, önceki başkanların konuya duyarsız kaldığını ve vatandaşın feryadını duymadığını söyledi. Kentsel dönüşümde izleyecekleri politikayı anlatan Zeyrek, daha sonra sözü Semih Balaban’a verdi. Temmuz ayı ortasında TurkMall ile düzenlediği toplantının ardından gelen tepkilere sessiz kalan Balaban, böylece yaklaşık bir buçuk ay sonra konu hakkında ilk kez konuşmuş oldu. Ancak TurkMall'ın akıbetiyle ilgili ne Zeyrek ne de Balaban bir açıklamada bulunmadı.

VATANDAŞI TURKMALL'A KARŞI UYARMAK YİNE MUHTAR ŞAHİN'E KALDI

Halen mahallede imza toplamaya çalışan firmayla ilgili herhangi bir açıklama duyamayan Laleli Mahallesi Muhtarı Yadigar Şahin, söz kendisine geldiğinde TurkMall’a imza vermemeleri konusunda vatandaşı uyardı.

BAŞKANLARIN GERGİN HALLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Manisa İl Jandarma Komutanı Şen'den Vali Ünlü'ye ziyaret! Manisa İl Jandarma Komutanı Şen'den Vali Ünlü'ye ziyaret!

Her iki başkanın da toplantı boyunca sergilediği gergin haller dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan basına haber verilmeyen toplantı ve basın açıklaması, Manisa Büyükşehir Belediyesi basın birimince servis edildi.

Muhabir: Berna Memiş