Sarıgöl'ün yeni Belediye Başkan Tahsin Akdeniz tarafından ilçenin çeşitli yerlerine asılan belediye borçlarını gösteren afişe belediye eski başkanı Necati Selçuktan cevap geldi.

31 Mart yerel seçiminde belediye yönetiminin el değiştirmesi ile birlikte belediye borçları vatandaşın en çok merak ettiği konu oldu. Yeni seçilen Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz hazırladığı bir afiş ile belediyenin aylık gelir ve giderleri ile birlikte toplam borçları gösteren bir afiş hazırlayarak şehrin muhtelif yerlerine astırdı.

Hazırlanan afişte Sarıgöl Belediyesi'nin toplam borcunun 89 milyon lira olduğu açıklandı. Nüfusa oranla kişi başına düşen borç miktarının 2 bin 515 lira olduğu belirtilen afişte, Salihli'de Kişi başına düşen borç miktarı'nın 652 lira olduğu hatırlatılarak, Sarıgöl'ün Salihli'den 4 kat fazla borçlandığına dikkat çekildi.

Sarıgöl'de iki dönem belediye başkanlığı yapan Necati Selçuk, Tahsin Akdeniz'in açıklamış olduğu belediye borç afişine tepki göstererek sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Necati Selçuk Belediye Borcuna Cevap

Selçuk, yaptığı açıklamada tüm zorluklara rağmen Sarıgöl belediyesi için yaptığı çalışmaları açıklarken, 2014 yılında CHP belediyesinden görevi devraldıklarında belediyenin borçlarını afişe etmediklerinin altını çizdi.

Necati Selçuk, Sarıgöl'ü, Sarıköy olarak anılmaktan kurtaracak bir çok hizmete imza attıklarına dikkat çektiği açıklamasında şunları söyledi;

"Kıymetli Hemşehrilerim ;
Öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
       26 Nisan 2024 Cuma günü Belediyemizin borç durumuyla ilgili yapılan açıklamalar karşısında bu açıklamayı yapmak hasıl olmuştur.
       30 Mart 2014 tarihinde yani 10 yıl öncesinde görevi devraldığımızda ;
ilkelerimiz gereği devralınan personel sayısı ve mali tabloyu yani borç durumunu afişlere döküp önceki Belediye yönetimini (CHP‘ li Belediye) suçlamalarda bulunmamıştık.
       Büyükşehir Belediyesine bağlı olmanın ve 6 mahalleden 35 mahalleye dönüşmenin getirdiği tüm zorluklara rağmen çalışmalarımıza başladık.
-Araç sayısının azlığı 
-Personel sayısının yetersizliği
-Personelimizin kırsal mahallelerimizi tanımaması
-Mali bütçe yetersizliği
-Devralınan borçlar
-Yeni Belediye Binasının inşaatının yarım kalması gibi zorluklar bizim için bahane değil çözülmesi gereken ve aşılabilecek engellerdi.
       İlk etap Büyükşehir Belediyemizin 35 mahalleye göre yapılanmasına destek olup, eşgüdüm ve koordinasyon içerisinde hizmet üretmeye başladık.
       İlçe Belediyemizin yeni açılan birimleriyle yapılanmayı tamamlayıp ; 35 mahalleye hizmet üretecek bir belediye haline dönüştürdük.
10 yıllık hizmet dönemimizde ; 
-Bahane değil hizmet ürettik.
-Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyduk.
-Şehircilik anlamında ilçemizi modern bir şehir haline getirdik.
-Büyükşehir Belediyesinin 17 ilçesi içerisinde en iyi  uyumu ve eşgüdümü sağlayarak Büyükşehirden en fazla desteği ve hizmeti alan ilçe Belediyesi olduk.
-Kurumsal ve disiplinli çalışmayı kendimize ilke edinerek Belediyemizi hizmet üreten bir belediye haline getirdik.
-ÜRETKEN BELEDİYECİLİK anlayışı gereği 35 mahallemize eşit ve adil hizmet sunduk.
Sözün özü ; Birilerinin ‘’SARIKÖY’’ dediği Memleketimizi gerçek SARIGÖL ‘e kavuşturduk.
10 yıllık hizmet dönemimizde İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle;
-Prestij Caddeleri
-Kafetaryalar (Mimar Sinan ve Siteler)
-Yeni Sosyal Yaşam Alanları ve Park Düzenlemeleri (Siteler, Mimar Sinan, Şehit Fevzi Tekeş Yürüyüş Parkı, Botanik Parkları)
-Şehit Haşim Dirik Kapalı Otopark ve Pazaryeri
-Atatürk Gençlik Merkezi
-İmar Revizyonu (1/5000 ve 1/1000 ölçekli)
-35 Mahalleye Kilit Parke Taş Döşeme
-14 Mahalleye alt yapı ve üst yapı hizmeti
-Atık Su Arıtma Tesisi
-13 Mahallemize Düğün Salonu
-3 Kır Düğün Salonu
-Tarıma Destek 10 adet Dolu Savar Kurulumu
-Meydan Düzenlemeleri (Cumhuriyet Meydanı, Şehitler Meydanı, Demokrasi Meydanı ve Kent Meydanı) 
-Spor Kompleksi (Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Tenis Kortu, Voleybol ve Basketbol Sahası, Halı Saha)
-Millet Bahçesi ve Mesire Alanı
-İlçemizin Hakim tepesinde (Dallas) yeni Sosyal Tesis ve Kafetarya
-Doğalgaz (737 Hane) gibi hizmetleri siz değerli halkımızın hizmetine sunduk. 
Kıymetli Hemşehrilerim ;
10 yıllık dönemimizde bu kadar hizmeti yapmanın gururunu yaşamamıza rağmen 31 mart 2024 tarihinden bu yana yapılan suçlamalar karşısında ; 
İlk önce 10 yıl önce nasıl bir belediye devraldık ve nasıl bir belediye devrettiğimiz tüm gerçekleriyle açıklamak hasıl olmuştur. Saygılarımla