Kapadokya'da turislerin vazgeçilmezi olan balon turu bu defa faciayla sonuçlanacaktı.

Peribacalarını görmek için sabahın erken saatlerinde havalanan 20 turisti taşıyan sıcak hava balonu iniş sırasında ters rüzgara yakalandı.

Avanos ilçesinen havalanan balon göreme bölgesindeki aşıklar beldesine geldğinde balonların korkulu rüyası olan ters rüzgar akımına kapıldı. Balon pilotu Caner Uzun'un tehlikeyi fark etmesiyle acil inişe geçmesi olası bir faicayı önledi. Acil iniş esnasında iki peribacasının arasına sıkışan balondaki tursitleri kurtarmka içn bölgeye 112 sağlık ekipleri  itfaiye ve kurtma ekipleri sevk edildi.

Evine 100 metre kala otomobilin çarptığı kişi hayatını kaybetti Evine 100 metre kala otomobilin çarptığı kişi hayatını kaybetti

Tamamı yabancı turist olan balondaki 20 kişi kurtarma ekipleri tarafından sağ salim balondan tahliye edildi. Konuyla ilgili olarak konuşan balon pilotu Caner Uzun, Sabah saat 05.20 sıralarında havalandık sırasıyla Çavuşin harabeleri, Zelve Açık Hava Müzesi mevkiisi ve son olarakta Aşk Vadisini görüp yolculuğumuzu sonlandıracaktık. Ancak ters rüzgarın etkisine girmemiz ile brilikte acil iniş gerçekleştirdik. Peri bacalrının üzerine iniş yaptığımıziçin balon iki peri bacasının arasına sıkıştı. Balondaki 20 yolcunun hiç birin bir zarar gelmedi hepsi sağ salim balondan tahliye edilip otelelrine yerleşip turlarıan kaldıkları yerden devam ettiler''dedi.

Kaynak: İHA