Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte veliler, çocuklarının okul ayakkabılarını tamir ettirmek için ayakkabı tamircilerine akın etti.

Yükselen yaşam maliyetleri karşısında bütçesini zorlayan veliler, çocuklarının yeni bir ayakkabıya ihtiyaç duyması durumunda, eski ayakkabılarını tamir ettirmeyi tercih ediyor. Özellikle okul çantalarının bozulan fermuarları ve ayakkabıların aşınan tabanları, tamircilerin en yoğun işleri arasında yer alıyor.

Hem sağlıklı hem lezzetli: Pekmezin topraktan başlayan yolculuğu Hem sağlıklı hem lezzetli: Pekmezin topraktan başlayan yolculuğu

Okul öncesi veliler ayakkabı tamircilerinin yolunu tuttu-1

32 yıllık ayakkabı tamircisi Mustafa Korkmaz, “Eskiden insanlar ayakkabılarını çabuk değiştirirdi. Ancak son zamanlarda ekonomik şartlar nedeniyle insanlar eski ayakkabılarını tamir ettirmeyi tercih ediyor. Bu durum hem bizim işimize yaradı hem de ülke ekonomisine katkı sağladı” şeklinde konuştu. Korkmaz, tamir işlerinin arttığını belirterek, “Ayakkabı fiyatları çok yükseldi. İnsanlar artık ayakkabılarını atmak yerine tamir ettiriyor. Bu durum hem çevreye duyarlı bir davranış hem de ekonomik açıdan tasarruf sağlıyor” dedi.

Whatsapp Image 2024 09 03 At 17.05.15 (1)

Alaşehirli veliler de bu duruma farklı tepkiler veriyor. Bir veli, “Çocuklarımın büyüme çağında olduğu için sürekli yeni ayakkabı almamız gerekiyor. Ancak ekonomik şartlar zorladığı için eski ayakkabılarını tamir ettirerek yeni ayakkabı almaya ara veriyoruz” derken, bir başka veli ise, “Tamir sayesinde hem çocuğumun ayakkabısı yenilenmiş oldu hem de bütçemize katkı sağladık” şeklinde konuştu.

Whatsapp Image 2024 09 03 At 17.05.15 (2)

Muhabir: Soner Vatansever-Erdinç Alkan