Sinema severle akşamları evinde oturup film izlemeyi çok seviyorlar. Özellikle yaz mevsimi filmlerin televizyonlarda daha çok yer aldığı dönemler oluyor. Bugün de bu filmlerden olan Ölümsüzler ya da orijinal adıyla Immortals filmi saat 19.30'da Beyaz TV ekranlarında yerini alacak.

Film yayınlanmadan önce sinema tutkunları film özelinde pek çok soru soruyorlar. Bu sorular arasında en çok sorulanlar ise Ölümsüzler (Immortals) filminin konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede ve ne zaman çekildi soruları oluyor.

Ölümsüzler ya da Immortals filmi hakkında tüm sorulara sizler için cevap vermeye çalıştık. Keyifli okumalar...

Ölümsüzler (Immortals) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler Ölümsüzler Filmi Nerede Çekildi 11

Ölümsüzler (Immortals) filminin konusu ne?

On İki Olimposlular hain Titanları Tartarus Dağı'nın altına hapsettiklerinde Epirus Yayını kaybederler. MÖ 1228'de soykırımcı kral Hyperion, Titanları serbest bırakmak için yayı arar; bu amaçla bakire kahin Phaedra'yı, onu bulmak için rüyalarını ve vizyonlarını kullanması için yakalar.

Theseus, Theseus'un tanrılar tarafından seçildiğini söyleyen Yaşlı Adam tarafından eğitilmiş bir hoplittir. O ve annesi Aethra, Theseus'un gayrimeşru bir çocuk olması nedeniyle dışlanırlar. Hyperion Theseus'un köyüne saldırır; Theseus yakalanmadan önce birçok adamını öldürür ve Hyperion'un Aethra'yı öldürmesini izlemek zorunda kalır.

Olimposlular, özellikle de Athena, Hyperion'un elinde acı çeken insanlara sempati duymaktadır, ancak Zeus tarafından ölümlülerin işlerine karışmaları yasaklanmıştır. Titanlar serbest bırakılmadığı sürece, Hyperion'u yenmek için insanoğlunun özgür iradesine inanmak zorundadırlar. Zeus, Theseus'u Yaşlı Adam kılığında eğitmiştir, ancak ona bir tanrı olarak değil de bir insan olarak yardım ettiğini düşünmektedir.

Theseus bir tuz madeninde köle olarak çalıştırılır. Yakınlarda esir tutulan Phaedra, Theseus'un Hyperion'u kucakladığını görür, daha sonra kız kardeşleriyle birlikte Hyperion'un muhafızlarına saldırarak bir isyana neden olur. Bu kargaşadan yararlanarak Theseus ve diğer kölelerle birlikte kaçar.

Ölümsüzler (Immortals) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler Ölümsüzler Filmi Nerede Çekildi 22

Hyperion'un peşine düşerler, ancak bir tekneyi ele geçirmeye çalışırken onun güçleri tarafından bozguna uğratılırlar. Zeus tarafından görülmeyen Poseidon, Olimpos'tan okyanusa dalarak Hyperion'un adamlarını yok eden bir gelgit dalgasına neden olur. Daha sonra Phaedra, Theseus'un kefenlenmiş bir cesedin yanında durduğunu görür ve bunun Theseus'un Aethra'yı gömmek için eve dönmesi gerektiği anlamına geldiğini düşünür.

Theseus annesini köyün kutsal labirentine gömerken kayanın içinde Epirus Yayı'nı bulur. Onu kurtarır, ancak Hyperion'un zırhı Minotor'a benzeyen uşağı Canavar tarafından saldırıya uğrar.

Theseus onu öldürür ve yayı müttefiklerini esir alanları öldürmek için kullanır, ardından Canavar'ın açtığı zehirli çiziklerden dolayı bayılır. Phaedra daha sonra Theseus'la ilgilenir; ona aşık olmuştur, bekaretini alması için ona yalvarır, onu lanet olarak gördüğü vizyonlardan sıyırır ve seks yaparlar.

Hyperion'u öldürmek için Phaedra'nın tapınağına dönerler ancak bir pusuya düşürülürler ve yay Hyperion'un sırtlanı tarafından ele geçirilir. Ares Theseus'u kurtarmak için doğrudan müdahale eder ve saldırganları öldürür. Athena daha sonra Tartarus Dağı'na ulaşmaları için onlara at sağlar.

Zeus aniden aşağı iner ve Ares'i yasalarına karşı geldiği için öldürür, Athena'nın canını ise Ares gibi fiziksel müdahalede bulunmadığı için bağışlar. Zeus Theseus'a kendisinin ve müttefiklerinin tanrılardan daha fazla yardım alamayacağını, çünkü Zeus'un yalnızca kendisine duyduğu inancı haklı çıkarması gerektiğini söyler.

Theseus, Hellen direnişinin lideri Kral Cassander'i Hyperion'un Hellenleri yok etme ve Titanları serbest bırakma planları konusunda uyarır, ancak Cassander barış görüşmeleri yapmak niyetiyle tanrıları efsane olarak reddeder. Hyperion, şehrin muazzam duvarını aşmak için yayı kullanır ve birçok savunmacıyı öldürür. Theseus Helen ordusunu toplar ve onları Hyperion'a karşı yönlendirir, ancak Hyperion hışımla içeri girer, Cassander'ı öldürür ve Theseus onu durduramadan Epirus Yayını kullanarak dağı patlatır ve Titanları serbest bırakır.

Zeus ve tanrılar Titanlarla savaşmak için inerler ve Theseus'u Hyperion'la savaşmaya teşvik ederler; Zeus Epirus Yayını Ares'in Savaş Çekici ile yok eder. Tanrılar Titanlar'dan daha güçlü olduklarını kanıtlarlar ama yenilirler ve Zeus ile ağır yaralı Poseidon dışında hepsi öldürülür; Athena ölürken Zeus'a insanlığı terk etmemesi için yalvarır.

Hyperion Theseus'u ölümcül bir şekilde yaralar, ancak Theseus ona üstün gelir ve “kucaklaşma” sırasında ona bıçak saplar. Zeus, Tartarus Dağı'nı Titanların ve Hyperion'un adamlarının üzerine yıkar ve Athena'nın cesedi ve Theseus'la birlikte Olimpos'a yükselir.

Zamanla Theseus'un hikâyesi efsaneye dönüşür. Phaedra, Theseus'un oğlu Acamas'ı doğurur ve Yaşlı Adam ona kötülüğe karşı savaşacağını söyler. Acamas gökyüzünün Olimposlular, Titanlar ve Theseus ile dolu olduğunu ve savaştıklarını görür.

Ölümsüzler (Immortals) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler Ölümsüzler Filmi Nerede Çekildi 33

Ölümsüzler filminin konusunu inceledik. Gelin birde filmin oyuncu kadrosunda kimler var ona bakalım.

Ölümsüzler (Immortals) filminin oyuncuları kim?

Çok merak edilen sorulardan olan Ölümsüzler filminin oyuncu kadrosunda şu isimler yer alıyor;

Orijinal Cinayetler (Righteous Kill) filminin konusu ne oyuncuları kimler? Orijinal Cinayetler filmi nerede çekildi? Orijinal Cinayetler (Righteous Kill) filminin konusu ne oyuncuları kimler? Orijinal Cinayetler filmi nerede çekildi?
  • Henry Cavill
  • Stephen Dorff
  • Luke Evans
  • John Hurt
  • Isabel Lucas
  • Kellan Lutz
  • Joseph Morgan
  • Freida Pinto
  • Daniel Sharman
  • Peter Stebbings
  • Stephen McHattie
  • Greg Bryk
  • Alan van Sprang
  • Mickey Rourke

Ölümsüzler (Immortals) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler Ölümsüzler Filmi Nerede Çekildi 44

Ölümsüzler filminin oyuncularına baktık. Son olarak film nerede çekildi ona da bakış atalım.

Ölümsüzler (Immortals) filmi nerede çekildi?

Ölümsüzler, Tarsem Singh Dhandwar'ın yönettiği ve Henry Cavill, Stephen Dorff, Luke Evans, John Hurt, Isabel Lucas, Kellan Lutz, Freida Pinto, Joseph Morgan, Daniel Sharman ve Mickey Rourke'un oynadığı 2011 yapımı bir Amerikan fantastik aksiyon filmidir.

Yunan mitlerinden Theseus ve Minotaur ile Titanomachy'ye dayanan film, resmi olarak Ölümsüzler adını almadan önce Dawn of War ve War of the Gods olarak adlandırılmıştır.

Ana çekimler 5 Nisan 2010'da Montreal'de başladı. Film 11 Kasım 2011'de Relativity Media tarafından vizyona sokuldu ve 226 milyon doların üzerinde hasılat elde ederek gişede ticari bir başarı kazandı.

Prömiyeri 8 Kasım 2011'de Los Angeles'ta yapılan film karışık eleştiriler aldı; eleştirmenler Tarsem'in yönetmenliğini ve görselliğini, oyuncu kadrosunu, aksiyon sahnelerini, prodüksiyon ve kostüm tasarımını ve müziklerini överken, filmin hikaye anlatımını ve karakter gelişimi eksikliğini eleştirdi.

Editör: Abdullah Akar