UEFA Konferasn ligi kuraları çekilemsi sonucu çeyrek finalede Fenerbahçe'nin rakibi olan Olympiakos teknik direktörü kim? José Luis Mendilibar kimdir? Hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar...

Olympiakos teknik direktörü  José Luis Mendilibar Etxebarria'dır. Luis, 14 Mart 1961 tarihinde İsapnya'da doğmuştur. Futbolunun saygın isimlerinden biridir. Futbolculuk kariyerini Segunda División'da 290 maç ve 34 gol ile tamamlayan Mendilibar, Sestao ve Logroñés formalarıyla hafızalara kazınmıştır.

Futbolculuktan sonra teknik direktörlük koltuğuna oturan Mendilibar, 15 yılı aşkın süredir La Liga'da iz bırakmıştır. Athletic Bilbao, Real Valladolid, Osasuna, Levante, Eibar ve Alavés gibi takımları çalıştıran Mendilibar, mütevazı bütçeli takımlarla elde ettiği başarılarla adından söz ettirmiştir.

Taktiksel disiplini ve mücadeleci futbolu ile tanınan Mendilibar, her zaman emekçi ve disiplinli takımlar yaratmıştır. Futbolun sadece sahadan ibaret olmadığının farkında olan Mendilibar, insani değerlere verdiği önemle de saygı kazanmıştır.

Sevilla'nın başına geçerek yeni bir maceraya atılan Mendilibar, kariyerinin en büyük hedeflerinden birine ulaşmıştır. Şuanda  Olympiakos'u çalıştırmaktadır.