FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 gecesi başlattığı darbe girişiminde Fetöcü Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurduktan sonra şehit edilen kahraman askerimiz Ömer Halisdemir kaç kurşun yedi? 15 Temmuz Hikayesi nasıl? işte detaylar...

Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek için gelen Fetöcü General Semih Terzi'yi vuran Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, diğer fetöcü askerler tarafından 30 kurşunla vurularak şehit edildi. İşte Ömer Halisdemir'in 15 Temmuz hikayesi...

Ömer Halisdemir'in 15 Temmuz Hikayesi

Fethullahçı terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 gecesi meşru hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik darbe girişimi ilk olarak boğaziçi köprüsünün trafiğe kapatılmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla milyonların meydanlara inmesiyle birlikte Fetöcü hainlerin planları suya düştü. 15 Temmuz gecesi birçok yeri ele geçirmeye çalışan Fetöcü hainler ile sıcak çatışma yaşandı. Bunlardan birisi de Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda yaşandı. 

15 Temmuz 2016 darbe gecesi Fetöcü Tuğgeneral Semih Terzi'nin bir grup askerle Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek istedi. Fetöcü General Semih Terzi'nin Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirerek darbeye destek vermeyi planlamasının haberini alan Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Ömer Halisdemir'e tarihi bir görev verdi. Telefon ile Halisdemir'i arayan Korgeneral Zekai Aksakallı, Özel Kuvvetler Komutanlığına gelen Semih Terzi'nin Fetöcü darbeci hain olduğu,ucunda ölüm olsada Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı aslaele geçirmemesi gerektiğinin emrini vermesi üzerine harekete geçen Ömer Halisdemir, Fetöcü Tuğgeneral Semih Terzi'yi bir grup askerle Özel Kuvvetlere giriş yaptığı sırada tabancasıyla öldürdü.

Fetöcü Terzi'nin korumaları tarafından kurşuna dizilen Ömer Halisdemir olay yerinde şehit oldu. Ömer Halisdemir'in Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı Fetöcü Terzi'ye karşı savunması 15 Temmuz darbe girşiminde dönüm noktalarından biri oldu. Darbe sonrası Ömer Halisdemir'in vücudundan 30 mermi çıkarıldı. Ömer Halisdemir 15 Temmuz hain FETÖ darbe kalkışmasında 248 şehitten biri olurken, gösterdiği kahramanca mücadele için uğruna anıt yapıldı. 15 Temmuz darbe direnişinin sembol isimlerinden olan Ömer Halisdemir'in destansı mücadelesi tarih kitaplarına kazındı.

Fadimana ve Hasan Hüseyin Halisemir'in 7 çocuğundan biri olarak 1974 yılında Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde dünyaya geldi.  Çocukluğu Niğde'de geçen Ömer Halisdemir, 1999 yılında piyade astsubay olarak TSK'ya katıldı ve çeşitli yurt içi yurt dışı görevlerinde bulundu. Eşi Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul isimlerinde iki çocuğu bulunan Ömer Halis Demir, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde Fetöcü General Semih Terzi'nin  Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı girmesine engel olduğu sırada şehit düşmüştür. 

15 Temmuz darbe girşiminin sembolik isimlerinden olan Ömer Halis Demir'in ismi birçok yere verilmiştir. Memleketi Niğde Üniversitesinin ismi, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi olarak değiştirilmiştir.

Balaban'da Kentsel dönüşüm toplantısı Balaban'da Kentsel dönüşüm toplantısı

Ayrıca mersin, Toroslarda bulunan Şehitler parkına da anıt heykeli dikilmiştir. Türkiye'nin birçok park bahçe, cadda, okul gibi kamu alanlarına ismi verilen Ömer Halis Demir'in ünlü şair Dursun Ali Erzincalı'da unutmadı. Erzincanlı şehit Ömer Halis Demir için ''30 Kuş'' isimli bir şiir yazdı. Aynı şiirin birde klibi çekildi.

Muhabir: Erdinç Alkan