Hayır, Ömer Koç evli değildir. Ömer Koç son günlerde hakkında çok fazla dedikodu çıkan bir iş insanıdır. Ömer Koç'un hayatı haberimizde yer alıyor. Keyifli okumalar...

Ömer Koç evli mi kaç çocuğu var? Ömer Koç hangi partiden? Ömer Koç ve Ali Koç kardeş mi?

Mehmet Ömer Koç (d. 24 Mart 1962) Türk iş adamı, sanat koleksiyoncusu ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanıdır. Forbes 2013 yılında Koç'un net servetini 1,1 milyar ABD doları olarak tahmin etmiştir.

Koç, 24 Mart 1962 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Koç ailesinin üçüncü kuşağından olan Koç, Rahmi Koç'un ikinci oğlu ve Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç'un torunudur.

İstanbul Robert Kolej'den mezun olmuş, İngiltere'de Millfield School'a devam etmiş, Georgetown Üniversitesi'nde okumuş ve 1985 yılında Columbia College'dan Eski Yunanca lisans derecesiyle mezun olmuştur. Columbia Business School'dan 1989 yılında MBA derecesini aldı.

Koç, iş hayatına İsviçre'nin Cenevre kentindeki Kofisa Trading Company'de çalışarak başladı. Aile şirketine 1992 yılında finans koordinatörü olarak katılan Koç, başkan yardımcılığı ve Enerji Grubu başkanlığı görevlerinde bulundu.

Kardeşi Mustafa Vehbi Koç'un 2016 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinden kısa bir süre sonra Koç, 2016 yılında Türkiye'nin en büyük şirketi olan Koç Holding'in başkanlığına seçildi.

Ömer Koç Kimdir Ömer Koç Eşi Kimdir Ömer Koç Hangi Partiden (1)

Şirketin üretimi Türkiye'nin toplam GSYİH'sinin yaklaşık yüzde 10'una katkıda bulunuyor ve Fortune 500 listesindeki tek Türk şirketi. Aynı zamanda ülkenin en büyük petrol rafinerisi ve sanayi şirketi olan Tüpraş'ın da başkanıdır.

Koç Üniversitesi'nin mütevelli heyeti başkanıdır. Ocak 2018 itibarıyla Koç Holding'in %0,74'üne sahiptir. Bilderberg toplantısının yönlendirme komitesinde yer almaktadır.

Kamuoyundan ve medyadan uzak durduğu için özel hayatı hakkında fazla bir şey bilinmeyen Koç, Londra'da yaşamakta ve hem çağdaş hem de klasik sanata olan düşkünlüğüyle tanınmaktadır.

İstanbul Bienali'nin ve Venedik Bienali'ndeki Türkiye pavyonunun sponsorudur. 2010 yılında kâr amacı gütmeyen sanat mekânı Arter'i kurmuştur. Türkiye'nin çağdaş sanat ortamına sponsorluğu nedeniyle ArtReview tarafından "2016'da çağdaş sanat dünyasında en etkili 100 kişi" arasında gösterildi.

Osmanlı sanatına da ilgi duyuyor ve geniş bir İznik çömlek koleksiyonuna sahip. Osmanlı tarihi hakkında dünyadaki en iyi özel obje ve kitap koleksiyonuna sahip olduğu bildiriliyor.