İsaca Mahalle Muhtarı Hüseyin Arıkan ve azalarının Orman Genel Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru sonucu hayata geçirilen proje ile bölgeye önemli bir destek sağlandı. Bu kapsamda, 21 milyon 105 bin TL tutarında kredi desteği sağlandı ve proje kapsamında orman köylülerine birçok faydalı ekipman ve teknolojik destek ulaştırıldı.

Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü (3)

Projede GES (Güneş Enerji Sistemi), dış cephe kaplama, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu gibi çeşitli alanlarda %20 hibeli ve %80 faizsiz geri ödemeli krediler verildi. Ayrıca orman köylülerine ekmek tekneleri, çapa makineleri ve süt sağma makineleri de mikro kredi yoluyla sağlandı.

Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü (2)

İsaca köyünde 3 adet GES, 7 adet dış cephe kaplama yapılmış olup, köylüler 9 adet çapa makinesi ve 27 adet ekmek teknesi mikro krediyle kullanmaya başladı.

Manisa'da Kadına Şiddet Davasında Yeni Gelişme! Manisa'da Kadına Şiddet Davasında Yeni Gelişme!

Proje tanıtım etkinliği İsaca köyünde gerçekleştirildi ve programa İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Osman Öner, ORKÖY Şube Müdürü Zühal Totan, Akhisar Orman İşletme Müdürü Yavuz Selim Sağlam, Kocakağan Orman İşletme Şefi Sercan Çalık ve diğer yetkililer katıldı. Yapılan konuşmalarda, projelerin orman köylüsüne gelir getirici olduğuna dikkat çekildi.

Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü (5)

Güneş enerjisi sistemleri ve dış cephe kaplamalarının ekonomik kazanç sağladığı, mikro krediler sayesinde köylülerin göç etmesinin önlendiği vurgulandı.

Ayrıca, orman yangınlarının önlenmesine yönelik çalışmalar da projede ön plana çıktı. Anız yakılmasının engellenmesi, organik maddelerin toprakla karıştırılması ve erozyonla mücadele gibi konulara değinildi. Projelerin, köylülerin yaşam kalitesini artırmayı ve çevre bilincini geliştirmeyi amaçladığı belirtildi.

Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü (1)Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü (6)Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü (4)

Muhabir: Pınar Gezici