Togg T10X Fiyat Listesi 2024 Güncel! Togg Fiyatları Ne Kadar? Togg T10X Özellikleri! Togg T10X Fiyat Listesi 2024 Güncel! Togg Fiyatları Ne Kadar? Togg T10X Özellikleri!
Memur maaşlarına yapılan zam sonrasında en çok merak edilen konulardan birisi de orman muhafaza memuru maaşı 2024 bilgileri oldu. Sizler için orman muhafaza memurluğu maaşları hakkında güncel bilgileri derledik. Ek olarak meslek hakkında kısaca bilgilere de yer verdik. Orman muhafaza memuru maaşları 2024 yılında ne kadar oldu? Detayları açıklıyoruz… Orman muhafaza maaşları, Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personeller için 657 sayılı kanuna göre belirlenmektedir. Sözleşmeli ve kadrolu olmak üzere iki farklı pozisyonun yer aldığı mesleğin maaşları oldukça iyi seviyededir. Sözleşmeli ve kadrolu orman muhafaza memurluğu maaşı ne kadar? İşte yanıtı…

Orman Muhafaza Memuru Maaşlarına Ne Kadar Zam Geldi?

2024 yılında memur maaşlarına %49,25 oranında zam yapılmıştır. Doğal olarak kadrolu orman muhafaza memuru maaşı da bu oranda artırılmış oldu. Günümüzde ilgili meslek, en iyi maaş alan kadrolar arasında yer alıyor. Peki, yeni yılda orman muhafaza memuru maaşı ne kadar oldu? Güncel maaş bilgilerini aktarıyoruz. Orman muhafaza memuru maaşları, görev yapan kişinin sözleşmeli ya da kadrolu olmasına, deneyim yılına, buna bağlı olarak ilerleyen kıdem ve derecesine göre değişmektedir. Bu nedenle tek bir maaş skalasından bahsetmek yanlış olacaktır. Tüm detayları inceleyelim…

Orman Muhafaza Memuru Maaşı 2024: Sözleşmeli – Kadrolu

[caption id="attachment_3555" align="alignnone" width="924"]Orman Muhafaza Memuru Maaşları Orman Muhafaza Memuru Maaşları[/caption] OGM’ye bağlı olarak hizmet veren orman muhafaza memurlarının maaşı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince belirlenmektedir. Memur kadrolarındaki personellerin maaşları, yılda bir kez enflasyon doğrultusunda artırılmaktadır. Buna bağlı olarak orman muhafaza memurluğu maaşlarını sizler için inceledik. Orman muhafaza memuru maaşı 2024 yılında güncel zamlara göre aşağıdaki gibidir:
Sözleşmeli Orman Muhafaza Maaşları 17.002 TL – 22.500 TL
Kadrolu Orman Muhafaza Memuru Maaşları (Deneyimsiz) 33.500 TL
Orman Muhafaza Memuru Maaşı (Deneyimli) 36.000 TL
Sözleşmeli orman muhafaza memuru maaşı, kişinin sözleşme süresi ve deneyim bilgilerine göre değişiklik gösterebilecektir. Ek olarak sözleşmede belirlenen kurallar çerçevesinde de maaşlar değişebiliyor. Bununla beraber kadrolu personeller devlet memuru sayıldıklarından dolayı daha yüksek maaş almaktadır. Ek olarak 2 yıllık ormancılık maaşları özel sektörde 17.002 TL ile başlarken, deneyime göre bu rakam 30.000 TL’leri bulabilmektedir. Kamu kurumlarında ise tablodaki maaşlar geçerlidir.

1- Kadrolu Orman Muhafaza Memuru Maaşları

Orman muhafaza memur adayları, ilgili eğitim derecesinden mezun olduktan sonra KPSS’ye girerek yeterli puan aldıktan sonra OGM birimlerine atamalarını sağlayabiliyorlar. Genellikle 8/1 dereceden başlayan maaşlar, önlisans memur maaşlarıyla aynıdır. Bu nedenle yeni başlayan orman muhafaza memurları için bu rakam biraz düşük başlayabilir. Kadrolu orman muhafaza memuru maaşı 2024 yılı itibariyle gelen zamlar sonrasında şu şekildedir:
  • Orman Genel Müdürlüğü’nde orman muhafaza memuru olarak işe başlayan yeni bir memur, ortalama olarak 500 TL maaş almaktadır.
  • Bu rakam kişinin mesleki gelişimine bağlı olarak 000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

2- Sözleşmeli Orman Muhafaza Memurluğu Maaşı

[caption id="attachment_3556" align="alignnone" width="947"]Orman Muhafaza Memurluğu Maaşı Orman Muhafaza Memurluğu Maaşı[/caption] Orman muhafaza memuru nasıl olunur sorusunun uygulamadaki karşılıklarından birisi sözleşmeli kamu personeli olmaktır. Orman muhafaza memuru olmak isteyen kişiler, OGM personel alımı sayfasını takip ederek sözleşmeli personel alımları hakkında bilgi sahibi olabilirler. Sözleşmeli orman muhafaza memuru maaşı 2024 yılı itibariyle şu şekildedir:
  • Sözleşmeli bir şekilde orman muhafaza memurluğu yapan personeller ortalama olarak 002 TL – 22.500 TL arasında maaş almaktadır.

3- 2 Yıllık Ormancılık Maaşları

2 yıllık ormancılık mezunu kişiler, çok fazla iş imkanı olmasa da özel sektörde de çalışabilirler. Ancak ilgili meslek için en önemli seçenektir, kamu kurumlarına memur olarak atanmak olacaktır. Orman muhafaza memuru maaşı için özet bilgilere yer verelim. 2 yıllık ormancılık maaşları şu şekildedir:
  • Ormancılık önlisans mezunu olan kişiler özel ve kamu sektöründe 002 TL – 36.000 TL arasında maaş alabilmektedir.

Orman Muhafaza Memuru Görevleri Nelerdir?

[caption id="attachment_3557" align="alignnone" width="962"]Orman Muhafaza Maaşları Orman Muhafaza Maaşları[/caption] Orman muhafaza memuru maaşı bilgilerinden sonra ilgili mesleğin ne iş yaptığı hakkında özet bilgiler verelim. Orman muhafaza memurları, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren, ormanların korunması ve geliştirilmesi amacıyla görev alan personellerdir. Orman muhafaza memuru görevleri ise ilgili yönetmeliklerce belirlenmiştir. İşte orman muhafaza memuru ne iş yapar sorusunun yanıtı:
  • Orman muhafaza memurlarının temel görevi ormanların korunması ve karşılaşılabilecek sorunların önlenmesi, yaşanan problemin ortadan kaldırılmasıdır.
  • Orman ürünlerinin korunmasına yönelik çalışma yapmak, ilgili personellerin görevleri arasındadır.
  • Ormana zarar verme potansiyeli olan insanlar dahil tüm canlılarla mücadele etmek de görevler arasında yer alıyor.
  • Orman muhafaza memurlarının koruma görevi sadece ormandaki bitki çeşitliliği için değil, aynı zamanda hayvanlar için de geçerlidir. Tüm canlıları korumak temel görevdir.
Önerilen içerik: Ne İş Yapabilirim?

Orman Muhafaza Memuru Nasıl Olunur? Başvuru Şartları…

Orman muhafaza memuru maaşı hakkında bilgi sahibi olan kişiler, mesleğe nasıl dahil olabileceklerini merak edebiliyorlar. Orman muhafaza memuru nasıl olunur? İşte şartları:
  • Orman ve orman ürünleri, orman işletmeciliği, av ve yaban hayatı, budama ve aşılama, ormancılık, fidan ve fidecilik, odun dışı orman ürünleri bölümlerinden en az birinden mezun olmak.
  • İlgili mezuniyet sonrasında KPSS’ye girerek yeterli puanı almak. Temel şartlar arasında yer alan KPSS puanı, kontenjanlara göre değişebilse de ortalama olarak 70 üstüdür.
  • Devlet memuru olmanın diğer şartlarını yerine getirmek.
Bu şartları sağladığınız da orman muhafaza memuru olarak OGM’ye atanabiliyorsunuz. Ayrıca ilgili bölümlerden mezun olan kişiler için özel sektör yolu da açıktır, ancak çok fazla iş imkanı bulunmamaktadır.