Cumhuriyet Halk Partisi'nin önde gelen isimlerinden birisi olan Özgür Özel hakkında pek çok soru soruluyor. Özgür Özel kimdir sorusunun merakı ise kendisinin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olduktan sonra oldukça arttı. Gelin, detayları paylaşalım…

Özgür Özel hem mesleği hem de ailesi ile arama motorlarının popüler isimlerinden biri oldu. Biz de sizlere merak edilenlerin cevaplarını verdik. Bu yanıtlara haberimiz içerisinde ulaşabilirsiniz...

Özgür Özel alevi mi Özgür Özel babası kim nereli (1)

CHP'nin Yeni Genel Başkanı Özgür Özel!

38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık için yarışan Özgür Özel, kongrede rakibi ve partinin mevcut genel başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu ile karşı karşıya geldi.  Kurultayın gerçekleşmesinden önce eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiyi ‘’bilgili, birikimli iyi bir sosyal demokrat’’a devredeceğini duyurmuştu.  Özgür Özel’in CHP’nin iç demokrasisine dikkat çektiği ve parti liderinin demokratik yollarla seçilmesi gerekildiğini dile getiren açıklamaları olmuştur.  5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen genel başkanlık yarışı öncelikle 2. tura kaldı. Ardından Özel, Kılıçdaroğlu’nu 812 oy ile geride bırakarak CHP Genel Başkanı seçildi. 

Özgür Özel alevi mi Özgür Özel babası kim nereli (2)

Özgür Özel Kimdir? 

21 Eylül 1974 yılında dünyaya gelen Özgür Özel, Üsküp ve Selanik kökenli Balkan göçmeni bir ailenin çocuğudur. Aslen göçmen olsa da Manisa’da doğmuştur.  İlköğretim dönemini Manisa’da tamamlayan Özel, parasız yatılı sınavlarını kazanmış ve İzmir’deki Bornova Anadolu Lisesi’nde eğitim almıştır. Lisedeki son senesinde Manisa Lisesi’ne geçiş yapmıştır. 

Özgür Özel, 2011 yılındaki seçimlerde milletvekili seçilene kadar asıl mesleği olan serbest eczacılığı yapmaya devam etmiştir. 2007 yılında ise Türk Eczacıları Birliği’nde yönetim kurulu üyeliğini üstlenmiş, sayman görevini icra etmiş ve genel sekreterlik yapmıştır.  Eczacılık kariyeri boyunca 100’ü aşkın kongre ve konferansta sözlü ve yazılı bildiri sunumları yapmıştır. Bu kariyer başarısı ise onu Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu ve Avrupa Eczacılık Forumu’nun bir üyesi yapmıştır.  Günümüzde daha çok CHP ve siyasetçi kimliği ile ön plana çıksa da kendisinin eczacı olmak istemesine Neşe Gülersoy’un vesile olduğuna dair açıklamaları vardır. 

Özgür Özel’in hayata geçirdiği bazı kampanya ve projeler aşağıdaki gibidir:

  • Atık pillerin eczanelerde toplanması kampanyası (Manisa Tarzanı Çevre Ödülü)
  • Çölyak hastaları için İstanbul’da ürettirilen ekmeklerin Manisa ve ilçelerindeki hastalara ulaştırılması

Özgür Özel alevi mi Özgür Özel babası kim nereli (3)

Özgür Özel’in Siyasi Kariyeri

2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Manisa Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Özel, girdiği ilk seçimi kazanamamıştır.  Özel’in meclise girişi ise 2011 yılındaki Türkiye Genel Seçimleri’nde CHP Manisa Milletvekili olarak seçilmesi ile gerçekleşmiştir.  2014 yerel seçimlerinde bir kez daha CHP’den Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olsa da seçilemedi. 

29 Nisan 2014 tarihinde maden ocaklarındaki denetim ve güvenlik eksikliklerini vurgulamış ve maden ocaklarının incelenmesi için bir meclis komisyonu kurulması önerisinde bulunmuştur. Bu konuşması ise 13 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleşen Soma Maden Faciası’nın ardından ülke gündeminde uzun bir süre tartışılmıştır. 2015 yılının Haziran ve Kasım aylarında yapılan Türkiye Genel Seçimleri’nde yeniden CHP Manisa milletvekili olarak meclise giren Özel, 18. Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultayı’nda CHP Parti Meclisi üyeliğine seçilmiştir. 

Milletvekilliği süresince yerine getirdiği görevler ve aldığı ödüller aşağıdaki gibidir:

  • Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık Komisyonu Üyesi
  • CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonu Üyesi
  • CHP Grup Başkanvekilliği
  • 2015 Uğur Mumcu Yılın Siyasetçisi Ödülü

Son olarak ise kariyerine CHP Genel Başkanı unvanı ile siyasi kariyerine güncel olarak devam etmektedir.

Özgür Özel kimdir sorusunu yanıtladık. Şimdi de hakkında bir diğer merak edilen soru olan Özgür Özel Alevi mi sorusunu irdeleyelim…

Ozgur Ozel Kimdir

Özgür Özel Babası Kim Nereli?

Özgür Özel'in ailesi Balkan göçmenidir. Evli ve bir çocuk babası olan Özel'in anne ve babası emekli öğretmendir. Babasının adı Talat, annesinin adı ise Rukiye Şükran'dır.

Özgür Özel alevi mi?

Özgür Özel Alevi olmadığı bilinmektedir. Özgür Özel hakkında alevi olduğu yönünde bir kaynak bulunmamaktadır. Özgür Özel Manisa doğumludur ve anneannesi Selanikli, dedesi Üsküplüdür. Özgür Özel’in babaannesinin kökeni ise Preşova’dır. Özgür Özel’in ataları balkanlardan gelmektedir.