CHP Genel Başkanı Özgür Özel kurbanını baba ocağı Manisa'da kesti. Bayram Namazını HAtuniye camisinde kılan Özgür özel daha sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

Özgür Özel daha sonra basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özel, “Kurban Bayramı'nı baba ocağında kutladığım için çok mutluyum. Tüm Türkiye'nin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Başta Filistin olmak üzere dünyanın neresinde kan ve gözyaşı varsa durmasını diliyoruz. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi yurtta barış, dünyada barış istiyoruz. Bu güzel bayram gününden sonra artık ne ülkemizde ne dünyanın herhangi bir yerinde acı ve savaş olmasın istiyoruz” dedi.

Özgür Özel Kurban Bayramı Manisada1

“Cumhur İttifakı iletişim kurmak için partimizi kullanıyor”

Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'yi ziyareti ile ilgili bir soruya verdiği cevap'ta, nefret ve gerilim siyasetinin bitirilmesi gerektiğine dikkat çekerek; "Ak Parti'nin 22 yıllık iktidarları döneminde siyasi partiler arasında bu tür ziyaretler yapılmıyordu. Ben CHP Genel Başkanı seçildiğimde artık bu kin ve nefret siyasetinin, gerilim siyasetinin  temmuz dönemi saymazsak tabi. Bu yaklaşımı doğru bulmuyor bitirilmesi gerektiğine inanıyoruz. İlk olarak randevu talep ederek ben kendilerini genel merkezlerinde ziyaret ettim görüş alışverişinde bulunduk. Aradan geçen 5 haftalık süreçte Türkiye'de insanlar normalleşme dediler, siyasette yumuşama dediler. Bundan herkes memnun oldu. Bu görüşmelerden sonra Sayın Bahçeli, olur olmaz hakaretlerde, tehditlerde bulundular. O gerilimden sonra Sayın Bahçeli'nin bazı açıklamaları oldu. Ben bir kez daha ifade etmek isterim ki ben kimse istiyor diye kavga edecek, gerilim oluşturacak değilim. Benim işim gerilim oluşturmak değil, şu anda mağdur olan, mazlum olan, yoksul olan, işsiz olan, aç olan, ürünü para etmeyen insanların derdine deva olabilmek için onların sorunlarını dile getirmek. Bu ziyaretten sonra yapılan tüm yorum ve açıklamaları saygıyla karşılıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın; ‘Herhalde iadeyi ziyaretimizi hazmedemeyenler oldu.' şeklinde bir açıklaması oldu. Ben bu sözü hiç üzerime almıyor. Burada sorun şu ki Cumhur İttifakı'nın ortakları bizim üzerimizden iletişim kuruyorlar. Lütfen doğrudan iletişim kursunlar. İyi söz söyleyeceklerse de kötü söz söyleyeceklerse de birbirlerine söylesinler. Bizim üzerimizden konuşmasınlar, birbirleriyle konuşsunlar.  Bayram günü kavga günü değildir. Bayram günleri küslerin barıştığı kavgaların bittiği günlerdir. Ümit ediyorum herkes bayramın ruhuna uygun bir bayram getirir ve güzel işleri de bayramdan sonra hep birlikte yaparız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel Kurban Bayramı Manisada3

“Asgari ücretli rahatlatılmalı, zam mutlaka yapılmalı”

CHP Lideri Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede asgari ücretli ve emekli konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını hatırlatarak; Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan olumlu bir cevap alamadım. Emekliye zaten geçtiğimiz sene enflasyon yüzde 80 iken yüzde 30 zam verildi. Asgari ücrete hiç zam yapılamayacağı izlenimini aldım. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Eğer böyle olursa susamayız. Bizim istediğimiz normalleşme bu değil. Normalleşme, yıllardır hakkını alamayanların hakkını alması sonucunu doğurmalıdır. Normalleşme olacaksa bu emekliden ve emekçiden başlamalıdır. Çiftçiden ve esnaftan başlamalıdır. Onların yüzü gülmeden bizim yüzümüz gülmez. Eğer asgari ücrete zam yapmazlarsa bu konuda her platformda mücadele ederiz. En son sokaklara dökülürüz, meydanları doldururuz. En sert tepkiyi gösteririz. Size bu yetki asgari ücretliyi ezmek için aç bırakmak için verilmedi” dedi.

Gelecek Partisi Kula İlçe Başkanı istifa etti Gelecek Partisi Kula İlçe Başkanı istifa etti

Özgür Özel Kurban Bayramı Manisada2

“Uyulmayan Anayasanın değiştirilmesi anlamsız”

Anayasa değişikliği konusuna da değinen Özgür Özel Uyulmayacak olduktan sonra yeni Anayasa yapmanın bir mantığı olmadığına dikkat çekerek; "Eğer bugün millet seçimleri yapıyorsa ama seçimlerden sonra kimin bakan olacağına millet bir kişi karar veriyorsa bu gerçekten anayasal bir sorundur. Bu bakanlar milletin bakanı değil de birilerinin bakanı olarak görev yapıyor. Tabii ki bu demokrasi açısından ayıplı bir durumdur. Bu ayıpların hiçbirini biz yapmadık. 16 Nisan 2017 referandumunda itirazlarımıza rağmen bu arkadaşlar yaptı. O dönemde biz dedik ki anayasalar her doğan için yapılır. Ama onlar Erdoğan için anayasa yaptılar. Anayasalar herkesin üstüne olacak. Eğer gerçekten bir anayasa yapılacaksa ilk önce, Erdoğan'ın mevcut anayasaya uymasını bekleriz. Mevcut anayasaya bu kadar ihlal ediliyorken yeni anayasa tartışmaları manasız geliyor” dedi.

Kaynak: İHA