Bir bilişim sistemine yasal olmayan bir şekilde erişme ve orada izinsiz olarak kalma eylemi, bilişim sistemine girme suçunu oluşturur. Bilişim sisteminde bulunan verileri silme veya değiştirme eylemleri ise, bu suçun daha ağır cezayı gerektiren ağırlaştırılmış şeklini meydana getirir. Bilişim sistemine girme suçu, pratikte bilişim sistemine saldırı suçu olarak da isimlendirilmektedir. Bilişim sistemi; windows, linux gibi işletim sistemleri, e-postalar, facebook, instagram, whatsapp, twitter gibi sosyal medya uygulamaları da dahil olmak üzere tüm bilgisayar ve veri sistemlerini kapsamaktadır. Peki Mernis Data Panel sorgu yapmak kullanmanın cezası nedir 2024? İşte detaylar...

Panel kullanmak nedir?

Panel kullanmak, bir web sitesine girerek başka kişilerin bilgilerine erişmek veya onlara zarar vermek anlamına gelir.

Panel kullanmak suç mu?

Sorgu paneli kullanmanın cezası ne, gibi sorular oldukça araştırılıyor. Panel kullanmak, başkasının kişisel verilerini izinsiz almak, paylaşmak veya ele geçirmek demektir. Bu, Türk Ceza Kanunu’nda iki ile dört yıl arasında hapis cezası gerektiren bir suçtur. Bu yüzden panel kullanmamalısınız. Panel kullanmanın sadece size değil, diğer insanlara da zararlı olabileceğini hatırlayınız.

Panel Kullanmak Suç Mu Mernis Data Panel Sorgu Yapmak Kullanmanın Cezası Nedir

Mernis Data Panel sorgu yapmak kullanmanın cezası nedir?

Mernis Data Panel sorgu yapmak, yani başkalarının kişisel verilerini izinsiz almak ve kullanmak, Türk Ceza Kanunu’na göre yasaktır. Bu yasağı ihlal edenler, 2 yıldan 6 yıla kadar hapis veya 10 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılabilir. Ayrıca, bu yasağı ihlal edilenler de tazminat talep edebilir.

Bu nedenle, Mernis Data Panel sorgu yapmamanızı ve bu tür verileri sahipseniz silmenizi öneriyoruz. Bu verilerin korunması ve gizli tutulması, hem sizin hem de başkalarının haklarını sağlamak için gereklidir.

Panel Kullanmak Suç Mu Mernis Data Panel Sorgu Yapmak Kullanmanın Cezası Nedir (1)

Panel kullanan birini nereye şikayet edebilirim?

Panel kullanarak suç işleyen birine karşı nasıl harekete geçeceğinizi merak ediyorsanız, siber suçlarla ilgilenen birimlere veya emniyete başvurmanız gerekiyor. Bunun yanında CİMER aracılığıyla da online olarak şikayette bulunabilirsiniz.

Panel kullanan kişiler, sizden habersiz kişisel verilerinizi alıp zararlı amaçlarla kullanabilirler. Bu sebeple bu tür eylemlere karşı uyanık olmanızı öneriyoruz.