Paola Egonu siyahi kökenli bir sporcu olmasına rağmen İtalya Kadın Voleybol milli takımında forma giyiyor. Olimpiyat oyunlarında şuana kadar durdurulamaz bir performans gösteren oyuncu hakkında voleybol severler çok fazla soru soruyorlar.

Özellikle Egonu'nun kariyeri, özel hayatı, boyu, kilosu, başarıları, hangi takımda oynadığı, aslen nereli olduğu en çok sorulan soruların başında geliyor. Bizde sizler için başarılı voleybolcu Paola Egonu'nun tüm kariyeri ve özel hayatı hakkında bir araştırma yaptık.

Paola Egonu Aslen Nereli Boyu Kaç Ve Hangi Takımda Oynuyor 11

Paola Egonu aslen nereli?

1998 yılında İtalya'da dünyaya gelen Egonu İtalya Kadın Voleybol mill takımının en önemli oyuncularından birisi olarak gösteriliyor. Fakat dış görünüşündende anlaşılacağı üzere Egonu köken olarak bir İtalyan değil. 

Başarılı voleybolcunun geçmişi incelendiğinde Nijeryalı bir aileden geldiğini görmekteyiz. Egonu'nun atletizm ve güç özelliklerininde Nijeryalı olması sebebiyle bu kadar öne çıktığı söyenebilir.

Paola Egonu Aslen Nereli Boyu Kaç Ve Hangi Takımda Oynuyor 22

Paola Egonu boyu ve kilosu kaç?

Paola Egonu dünyanın en iyi 5 kadın voleybolcusu arasında gösteriliyor. Oyuncunun bu kadar başarılı olmasındaki en büyük sebeplerden bir tanesi çok güçlü smaç vurması ve savunulmasının neredeyse imkansıza yakın olması.

Güçlü smaç vurmasının ardında ise muhteşem fiziği yatıyor. 195 cm boyunda olan Egonu 79 kilo ağırlığında olan bir voleybolcu. Egonu'nun smaç ve blok yüksekliklei de bir hayli etkileyici.

İtalyan oyuncu 3.44 cmlik smaç yüksekliği ile bu alanda dünyanın en iyilerinden. Ayrıca Egonu'nun blok yüksekliği de 3.21 cm olarak ölçülmüş durumda. 

Paola Egonu Aslen Nereli Boyu Kaç Ve Hangi Takımda Oynuyor 33

Paola Egonu hangi takımda oynuyor?

Paola Egonu ülkemizde de forma giymiş bir oyuncu olarak biliniyor. Vakıfbank'ta beklentileri çok karşılayamayan bir sezon geçiren Egonu hali hazırda Vero Volley Milano forması ile başarı kovalıyor.

Fenerbahçe, Filip Kostic ile anlaşmaya vardı Fenerbahçe, Filip Kostic ile anlaşmaya vardı

Egonu'nun kariyeri boyunca İtalya dışında oynadığı tek sezon yukarıda da bahsettiğimiz gibi Vakıfbank'ta oynadığı sezon. 

Egonu'nun kariyerinde forma giydiği takımlar ve sezonlar ile şu şekilde;

  • 2013–2017 Club Italia
  • 2017–2019 AGIL Novara
  • 2019–2022 Imoco Volley Conegliano
  • 2022–2023 VakıfBank S.K.
  • 2023– Vero Volley Milano
  • 2015'DEN BERİ İTALYA MİLLİ TAKIMI

Paola Egonu hakkında en çok sorulan 3 soruya cevap verdik. Şimdi de kendisi hakkında sıkça sorulan sorulara bir göz atalım.

Paola Egonu Aslen Nereli Boyu Kaç Ve Hangi Takımda Oynuyor 44

Paola Egonu hakkında sıkça sorulan sorular

Paola Egonu kaç yaşında?

Yıldız voleybolcu Egonu 1998 doğumlu olması sebebiyle 26 yaşındadır.

Paola Egonu Sevgilisi Var Mı 11

Paola Egonu sevgilisi var mı?

Paola Egonu en son basına yansıyan iddialarda Polonyalı voleybolcu Michal Filip ile sevgiliydi.

Paola Egonu hakkında tüm merak edilen sorulara yanıt verdik. Gündemden uzak kalmamak için bizi takip etmeye devam edin.

Editör: Abdullah Akar