Toyota Corolla Fiyat Listesi 2024: Toyota Güncel Nisan Fiyatları Toyota Corolla Fiyat Listesi 2024: Toyota Güncel Nisan Fiyatları
Saygın meslek gruplarından biri olan polislik mesleği, görev yaptıkları yerlerin güvenlik ve emniyetinden sorumlu olan kolluk kuvvetlerini kapsıyor. Çok tercih edilen meslek gruplarından olan polislik hakkında merak edilenler arasında polis maaşları da var. Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla yeni yılda memur maaşları belirlenirken, polis maaşları da arttı. Gelin birlikte merak edilen polis maaşlarını inceleyelim.

Polis Maaşları Ne Kadar Oldu?

Memur maaşlarına geçtiğimiz Temmuz ayında 8077 lira olarak yansıtılan seyyanen zam yeni yılda da devam ediyor. TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyonu 2,93 olurken, memurların alacağı 6 aylık enflasyon farkı belirlendi. Buna bağlı olarak 2024 yılının ilk 6 ayı için polis memurları %15 zam aldı. Toplu sözleşme ve enflasyon zamları polis maaşlarına yansıyacak. Devlet memuru kanununa kapsamında olan polisler, kıdemlerine, görevlerine ve daha birçok etkene bağlı olarak maaşlarında değişiklikler olabiliyor. Yeni yılda gelen zamlarla birlikte kıdem kıdem polis maaşlarını inceleyelim.

Yeni Başlayan Polis Maaşı

Polis akademisinden henüz mezun olan bir polis, mesleğe yeni atılmış oluyor. Mesleğini yeni icra etmeye başlayan polisler, yeni başlayan olarak nitelendiriliyor.
  • 2024 yılında mesleğe yeni başlayan bir polisin maaşı ortalama olarak 42.287 TL civarında bulunuyor.

Yunus Polis Maaşları

Emniyet mensupları arasında bulunan diğer bir birim de yunuslar. Yunus polisleri bilinen özellikleri arasında hızlı ve çevik olmaları var.
  • 2024 yılında yunus polislerinin güncel maaşları ortalama 44.292 TL civarında bulunuyor.
Ancak bu maaş, polisin kıdemine ve meslekte geçirdiği yıla göre değişebiliyor. Örneğin, aile ödeneği ile birlikte bu ücret 46. 310 TL oluyor.

Öneri içerik: Güncel Er Maaşları Ne Kadar?

Polis Özel Harekât Maaşları

Özel harekat polisleri, polis olma hayali olan adayların en çok ilgisini çeken bir diğer birimdir. Polis özel harekat personeli olmak diğer emniyet birimlerinde olmaktan çok daha zorludur.  Özel harekat polislerinin, diğer polis birimlerine göre görevler açısından farklılıklar gösterir. Yine diğer birimlere nazaran, görevlendirme bazlı ek gelirleri daha yüksektir.
  • 2024 yılında son yapılan zamlardan sonra güncel PÖH maaşları 45.000 TL ile 55.000 TL arasında değişiyor.
Polis Özel Harekat birimi maaşları 2024 yılında farklı etkenlere göre değişiyor. Meslekte geçirilen yıl, evli olma durumu vb. etkenler maaşlara yansıyabiliyor. Dolayısıyla verilen maaşlar ortalama olarak düşünülebilir.

Sivil Polis Maaşı Ne Kadar?

Emniyet içinde çeşitli kolluk departmanları bulunur. Polisler, görevlerine göre farklı birimlere yerleştirilir. Her birim farklı görev ve sorumluluklar üstlenir. Polis maaşı, atandıkları görev ve birim göre değişiklik gösterir. Bu birimlerden biri de sivil polisliktir. Polis üniforması olmadan sahada görev yapan kişilere sivil polis denir.
  • 2024 yılında güncel sivil polis maaşı 40.000 TL ile 100.700 TL arasında değişiklik gösteriyor.
Yine diğer kıdemlerde olduğu gibi sivil polis maaşı da birçok etkene bağlı olarak artabilir.

Kadın Polis Maaşı Ne Kadar?

Emniyet personellerinde maaşlar cinsiyet üzerinden değerlendirilmiyor. Bu durumda, polislerin maaşları belirlenirken kadın veya erkek şeklinde bir ayrım bulunmaksızın ödeme yapılıyor.
Dolayısıyla kadın polis maaşları da erkek polis maaşlarıyla aynı seviyededir.

Evli Polis Maaşı

2024'te polislerin maaşları daha önceleri olduğu gibi taban ücret üzerinden belirlenir. Belirli ücretin üzerine çocuk sayısı, evli olma durumu gibi değişkenlere ek ödeme uygulanır. Evli polisler, bekar polislere göre daha yüksek maaş alırlar.
  • 2024 yılında yeni polis maaşı, memur evli ise ek ödemeler ile birlikte 46.000 TL’i buluyor.

Emekli Polis Maaşı

Kutsal ve saygın bir meslek olan polisliği yıllarca icra ettikten sonra emekli olan polisler, emekli maaşlarını da devlet memuru statüsünde oldukları için memuriyet üzerinden alırlar.
  • 2024 yılında emekli polis maaşları 22.290 TL olarak belirlenmiştir.
Emekli maaşları da emekli olan polisin kıdemine göre değişiklik göstermektedir. Verilen rakam en düşük polis emekli maaşıdır.

Komiser Maaşları Ne Kadar?

Komiser olmak polislik mesleğinde bir çeşit kıdem almış olma durumudur. Bir polis, kıdem aldığında maaşı da aynı şekilde yükseliş gösterir.
  • 2024 yılında komiser olarak terfi alan bir polisin maaşı en düşük 48. 939 TL olarak belirlenmiştir.
Belirlenen bu rakam komiserlerin meslekte geçirdiği yıla, görev aldığı yerlere ve diğer etkenlere bağlı olarak değişebilir.

Polis Maaş Promosyonu Ne Kadar Oldu?

2024'te net ücretin yanı sıra, birer devlet memuru olmaları nedeniyle her yıl banka promosyonuna tabi tutulur. Polis maaşlarının promosyon ödemeleri genellikle her yılın başına yenilenir.
  • 2024 yılında polis maaşlarının promosyon ödeme beklentileri 45.000 TL civarında bulunuyor.

Sık Sorulan Sorular

Polis maaşlarıyla ilgili yazdığımız yazıda kıdem kıdem bahsettik. Şimdi sıra bu konuyla ilgili sık sorulan sorularda, birlikte göz atalım.

Polis maaşları ne kadar oldu 2024?

Geçtiğimiz yılın ikinci altı ayında 29 bin 525 lira olan polis maaşları, 2024 yılında en düşük 44 bin 292 lira olarak güncellendi.

Nasıl polis olunur?

Önlisans (2 yıllık) veya lisans (4 yıllık) mezunu olmak ve İçişleri Bakanlığının her yıl düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan İçişleri Bakanlığının belirlediği taban puanını alan herkes gerekli koşulları sağladığı takdirde POMEM’e başvurarak polis olabilmektedir.

Polis maaşları ne zaman yatıyor?

Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir.