Vatandaşların merak ettiği PTT Personel Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 2023 PTT memuru olmak için nereye başvurulur? işte detaylar haberimizde...
PTT başvuru formu
PTT’de çalışmak isteyenler, PTT’nin internet sitesinde bulunan iş başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmalıdır. Formu tamamlayan adaylar, mülakat sonrasında yazılı ve sözlü sınava girebilir ve sınavlardaki başarılarına göre işe alınıp alınmayacakları belirlenebilir.
PTT yazılı sınavda neler soruluyor?
PTT yazılı sınavda vatandaşlar hangi konular ve ne tür sorularla karşılaşacağını merak ediyor. İşte PTT Genel Müdürlüğünün sınav kılavuzunda yayınladığı konu başlıklarına ilişkin detaylar şöyle;
- Türkçe Paragraf, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları
- Sözel Akıl Yürütme
- Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme
- Temel Yurttaşlık Bilgisi
- Türkiye Coğrafyası
- Genel Kültürel ve Güncel Sosyo Ekonomik konular
- Ölçme becerisi
PTT iş başvurusu nasıl yapılır?
Bir kurumda işe girmek için kişilerin uygun koşulları sağlamaları ve kurumun yapacağı sınav ya da mülakata katılmaları gerekiyor. Başarılı olmaları durumunda belirli bir göreve atanacaklar. PTT her yıl kendi web sitesi veya ilgili başka siteler aracılığıyla alacağı personel sayısını duyuruyor. PTT iş başvurusu yapmak isteyenler için şu detaylar önemli:
PTT iş başvurusu yapmak isteyenler ilk olarak PTT resmi web sitesindeki başvuru alanlarını seçmeli.
Başvuru yaparken adaylar, tercih ettikleri alana göre sadece bir seçim yapabilir ve aldıkları puanlara göre sıralanabilir.
Ayrıca sınava girmek isteyenler sınav ücretini Ziraat Bankası veya PTT web sitesinden ödeyebilir.
PTT personel alımı başvuru şartları neler?
PTT'de işe alınacaklarda aranılacak güncel şartlar henüz belli olmasa da genel şartlar şu şekilde sıralanmıştır:
a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde
istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.
b) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.
c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.
ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.
f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.
ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.
h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.