MANİSA

Resim ve şiirle hayallerini gerçekleştiriyor

Abone Ol

Okumasına engel olan ailesine rağmen, 50 yaşında kurslara başlayan Alaşehirli kadın, şiir ve resimle hayallerini yaşıyor. Kurslarda öğrendikleriyle, 2 çocuk ve 4 torun annesi Gülseren Tekin, yapamadığı şeyleri sanatla dile getiriyor.  Gezdiği yerlerin fotoğraflarını çekip, evinde resimlerle canlandırıyor. Evine gelenlere de yaptıklarını gururla gösteriyor.

Çok istemesine rağmen ailesinin kendini okutmadığını söyleyen Gülseren Tekin, "İlkokulu bitirdikten sonra, okumayı çok istedim. Ama ailem beni okutmadı. Küçük yaşta evlendim. İki çocuğum, 4 torunum var. 51 yaşımdayım ama içimdeki okuma ukdemi, özlemimi bir türlü yenemedim. 5 yıl önce Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından resim kursu açıldığını öğrendim, kursa katılmak için müracaat ettim. Resim öğretmenimiz Sebahat Kocaman beni kursa kabul etti. 5 yıldır aralıksız kursa gidiyorum. Kurs sayesinde resim yapmasını, ahşap boyama işlerini, kara kalem çalışmalarını öğrendim. Şimdi hem kursa devam ediyorum, hem de kendim yeni eserler yapıyorum. Hayal kurduğum, gezmeye gittiğim yerlerde gördüğüm, resimlerini çektiğim yerleri, manzara fotoğraflarının resimlerini yapıyorum. Ahşap boyama çalışmaları yapıyorum. Yaptığım eserleri evimin bir odasında sergiliyorum, evime gelen misafirlere gezdiriyorum" diye konuştu.

Resim sanatının haricinde , şiir de yazdığını ifade eden Tekin; Etkilendiği olayları, hayallerini ve gördüğü ilginç şeyleri şiirle anlatan kadın, bazen de resimle şiiri birleştiriyor. Gülseren Tekin, resim çizip üzerine şiir yazdığı eserlerinin yanı sıra, ahşap boyama çalışmalarını da evinde sergiliyor.

Resim öğretmeni Sebahat Kocaman, "Gülseren abla ile 5 yıldır beraber çalışıyoruz. Bana ilk geldiğinde içinde kalan uhdelerden bahsetti. Resimle ilgili, eğitim hayatının olmadığını, bunu bir şekilde doldurmak istediğini söyledi. Önce resim yeteneği var mı diye deneme yaptım. Yeteneğinin olduğunu gördüm. Resim yapabilme yeteneğinin olduğunu görünce bunu geliştirmeye başladık. Kara kalem çalışmalarıyla başladık. Sonra yağlı boya çalışmalarına geçtik. İlk önce küçük tuvallerle başladık. Sonra portreler, büyük tuvaller, manzara çalışmaları yaptık. Daha sonra da kendisine ait özgün, ona ait olan tuvaller yapmaya başladı. Bundan sonra da kendisine ait düşler yapmak istiyor. Başkasına ait eserleri değil de, kendi çektiği fotoğrafları, kendi kafasından kurduğu hayallerini resme dökerek yola devam etmek istiyor" dedi.

Kocaman, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir’de açtığı karakalem, yağlıboya ve ahşap boyama kurslarında eğitmenlik yapıyor. Kocaman, üç alanda da 90 kursiyerle çalıştıklarını belirtiyor.