Survivor AllStar 2024'e katılan Ronaldinho'nun hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Ronaldinho kimdir nereli hangi ülkede yaşıyor? İşte detaylar...

Ronaldinho kimdir?

Ronaldo de Assis Moreira  veya kısaca Ronaldinho olarak bilinen, ofansif orta saha veya kanat oyuncusu olarak oynayan Brezilyalı eski bir profesyonel futbolcudur. Yaygın olarak tüm zamanların en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen oyuncu, iki FIFA Dünyada Yılın Oyuncusu ödülünü ve bir Ballon d'Or ödülünü kazandı . O, Dünya Kupası'nı , Copa América'yı , Konfederasyon Kupası'nı , Şampiyonlar Ligi'ni , Copa Libertadores'u ve Ballon d'Or'u kazanan tek oyuncudur. Sporun küresel bir ikonu olan Ronaldinho, teknik becerileri , yaratıcılığı, top sürme yeteneği ve serbest vuruşlardaki isabetliliği , hileleri , yanıltıcı hareketleri , bakmadan pasları ve kafa üstü vuruşları kullanması ve aynı zamanda şut atma becerisiyle ünlüydü: gol atmak ve gol atmak , futsal oynamanın erken yaştaki geçmişinin tüm belirgin özellikleri . " O Bruxo " ("Büyücü") takma adıyla tanınır.

Ronaldinho Kimdir Nereli Hangi Ülkede Yaşıyor Ronaldinho Evli Mi Çocuğu Var Mı (1)

Ronaldinho kariyerine 1998'de Grêmio'da başladı . 20 yaşındayken Fransa'nın Paris Saint-Germain takımına taşındı ve 2003'te Barselona'ya transfer oldu . Barselona'daki ikinci sezonunda, FIFA Dünyada Yılın Oyuncusu ödülünü kazandı. Barcelona 2004-05 La Liga şampiyonluğunu kazandı. Bunu takip eden sezon, kariyerinin en iyi sezonlarından biri olarak kabul ediliyor çünkü Barselona'nın on dört yıl aradan sonra ilk kez 2005-06 UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasının ve Ronaldinho'ya 2005'te kariyerindeki ilk çiftini kazandıran başka bir La Liga şampiyonluğunun ayrılmaz bir parçasıydı . Ballon d'Or ve bu süreçte ikinci FIFA Dünyada Yılın Oyuncusu . 2005-06'nın ilk El Clásico'sunda tek başına iki gol atan Ronaldinho, 1983'te Diego Maradona'dan sonra Santiago Bernabéu'da Real Madrid taraftarlarından ayakta alkışlanan ikinci Barselona oyuncusu oldu . Bu başarılardan dolayı Ronaldinho, Barselona'nın tarihini değiştirme konusunda büyük bir itibara sahip.

Ronaldinho Kimdir Nereli Hangi Ülkede Yaşıyor Ronaldinho Evli Mi Çocuğu Var Mı (2)

2006-07 sezonunda La Liga'yı Real Madrid karşısında ikinci sırada tamamlayan ve 2007-08 sezonunda sakatlıklarla geçen Ronaldinho'nun performansında bir düşüş yaşandı; bu durum genellikle kendini adamada ve odaklanmada bir azalmaya yol açtı. spor - ve 2010–11 Serie A'yı kazandığı AC Milan'a katılmak için Barselona'dan ayrıldı . 2011'de Flamengo'da oynamak için Brezilya'ya döndü ve bir yıl sonra Atlético Mineiro'da 2013 Copa Libertadores'u kazandı , ardından Querétaro'da oynamak için Meksika'ya taşındı ve ardından 2015'te Fluminense'de oynamak için Brezilya'ya geri döndü. Ronaldinho çok sayıda başka bireysel ödül de kazandı. kariyerinde: Üç kez UEFA Yılın Takımı ve FIFA Dünya XI listesine dahil edildi ve 2005-06 sezonunda UEFA Yılın Kulüp Futbolcusu , 2013'te ise Güney Amerika'da Yılın Futbolcusu seçildi ; 2004 yılında Pelé tarafından FIFA 100 dünyanın yaşayan en iyi oyuncuları listesine dahil edildi . 2009 yılında Ronaldinho, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun önünde 2000'li yılların Dünya Oyuncusu seçildi.

Ronaldinho Kimdir Nereli Hangi Ülkede Yaşıyor Ronaldinho Evli Mi Çocuğu Var Mı (3)

Ronaldinho, Brezilya'daki uluslararası kariyerinde 97 kez forma giydi , 33 gol attı ve ülkesini iki FIFA Dünya Kupası'nda temsil etti . 1999 Copa América'yı kazanarak Seleção ile ilk maçına çıktıktan sonra , Ronaldo ve Rivaldo ile birlikte hücum üçlüsünde rol aldığı 2002 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan takımın ayrılmaz bir parçası oldu ve FIFA Dünya Kupası All-Star Takımı'na seçildi . Kaptan olarak takımını 2005 FIFA Konfederasyon Kupası şampiyonluğuna taşıdı ve finalde maçın adamı seçildi . Ayrıca 2008 Yaz Olimpiyatları'nda Brezilya Olimpiyat takımına erkekler futbolunda bronz madalya kazandırdı .

Ronaldinho hangi ülkede yaşıyor?

Ronaldinho, Porto Alegre, Brezilya doğumlu olup, profesyonel futbol hayatının çoğunu Avrupa’da sürdürdükten sonra emekliliğini yine Brezilya’da sürdürmektedir.

 Ronaldinho evli mi çocuğu var mı? 

Ronaldinho’nun Janaina Mendes’le yaptığı evlilikten João de Assis Moreira isminde bir erkek çocuğu dünyaya geldiği bilinmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Ronaldinho serveti ne kadar?

Ronaldinho’nun net serveti yaklaşık olarak 90 milyon dolar olarak tahmin edilmektedir.

Konuşanlar Malamıne kim? Adı ne? Şoreş Kınay kimdir? Konuşanlar Malamıne kim? Adı ne? Şoreş Kınay kimdir?

Ronaldinho şu an ne yapıyor?

Ronaldinho, 2018’de profesyonel futbol kariyerine son verdi ve şimdilerde resmi olarak emekli. Yine de, aktif olarak spor ve eğlence sektöründe yer almaya devam ediyor. Sosyal medyada sıkça aktif olup, zaman zaman futbol etkinliklerinde ya da reklamlarda boy gösteriyor. Geçmişte, kardeşi ve aynı zamanda menajeri olan Assis ile Paraguay’da sahte pasaport kullanımı nedeniyle yasal sorunlar yaşadığı da bilinmekte. Ancak, onun güncel faaliyetleri hakkında en güncel bilgileri almak için sosyal medya hesaplarını izlemek en iyisi olacaktır.

Ronaldinho kaç yaşında?

1980 doğumlu Ronaldinho 43 yaşındadır.

Kaynak: Haber Merkezi