Hindistan'da sahte alkol felaketi yaşandı. Ülkenin güney bölgesinde yer alan Tamil Nadu eyaletine bağlı Kallakuruchi'de sahte alkol tükettiği belirlenen çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı.

Sahte alkol aldıktan sonra baş dönmesi, baş ağrısı, kusma, mide bulantısı, karın ağrısı ve gözlerde rahatsızlık gibi şikayetler oluştuğu kaydedildi. Yetkili kişilerin yaptığı açıklamaya göre, sahte alkolden zehirlenen 34 kişi yaşamını yitirdi.

Yine sahte alkol tüketen 80 kişinin de tedavi gördüğü ve ölü sayısının artabileceğinden korkuluyor. Tamil Nadu Eyalet Başbakanı M. K. Stalin yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin ailelerine 1 milyon rupi (12 bin dolar), hastaneye kaldırılanlara ise 50 bin rupi (598 dolar) tazminat verileceğini aktardı.

Aşırı yağışlar nedeniyle acil durum ilan edildi! Aşırı yağışlar nedeniyle acil durum ilan edildi!

Bu zehirlenme vakası ile ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında biri üst düzey yetkili toplam 11 polis ihmal sebebiyle görevlerinden alındı.

Hindistan'daki en büyük toplumsal sorunlardan birisi olan sahte alkol kullanımı nedeniyle her yıl yüzlerce kişi hayatını kaybediyor.
 

Kaynak: İHA