Kırkağaç'ta kavun hasadı başladı! Kırkağaç'ta kavun hasadı başladı!

Özarı yaptığı açıklamada, Alifakı, Bostancı, Demirtaş, Kocaiskan, Çaltıcak, Dualar, Hacet, Çobanlar, Fidanlar, Gökküçük, Sakarlı ve diğer köylerde her geçen yıl ekim alanları genişleyen salatalık tarımının ilçedeki çiftçiler için yeni bir gelir kapısı olduğunu söyledi.

Bu yıl yaklaşık 3 bin dekar alanda yapılan salatalık tarımında, daha çok turşu yapımında kullanılan kornişon, çubuk ve diğer salatalık çeşitlerinin yetiştirildiği bilgisini veren Özarı, şu anda salatalık fiyatlarının 35 TL ile 17 TL arasında değiştiğini ifade etti.

Özarı ayrıca, salatalıkların Euro Gıda, Yaren, Lidya ve diğer firmalar tarafından köylerden günlük olarak satın alındığını ve bedellerinin de peşin olarak ödendiğini kaydetti.

Salatalık tarımı Kırkağaç ekonomisine önemli katkı sağlıyor

Salatalık Manisa'nın o ilçesinde yeni kazanç kapısı oldu !

Salatalık tarımının Kırkağaç ekonomisine önemli katkı sağladığını belirten Özarı, "Salatalık tarımı, ilçemizdeki çiftçilerimize önemli bir gelir kaynağı sağlıyor. Ayrıca, bu tarım dalı sayesinde ilçemizdeki tarımsal çeşitlilik de artıyor" dedi.

Özarı, salatalık üretiminin önümüzdeki yıllarda da artmaya devam edeceğini ve bu sayede Kırkağaç'ın önemli bir salatalık üretim merkezi haline geleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Erdinç Alkan-Serkan Özcan