Osmanlı İmaratorluğu'nun kuruluşunu anlatan Kuruluş Osman dizisi izleyicileri ekranlara kitlemeye devam ediyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu olan I. Osmanın hayatını anlatan dizi, tarihi atmosferi  ve macera dolu bölümleriyle  oldukça sevilen Kuruluş Osman dizisi ATV ekranlarında seyircileriyle buluşuyor.

ATV'nin Sevilen dizisi olan Kuruluş Osman Dizisinin karakterleri merak konusu oldu.Son dönemlerde dikkat çeken isim Şamil Alp karakteri oldu. Peki, kim bu Şamil Alp ?,  Şamil Alp'in gerçkte ismi nedir? ve Şamil Alp Tarihte var mı ?  Sizler için cevapladık.

Şamil Alp Kimdir Gerçek Adı Nedir Kuruluş Osman Şamil Alp Tarihte Varmı (1)

Kuruluş Osman Şamil Alp kimdir gerçek adı nedir?

ATV ekranlarının sevilen dizisi olan Kuruluş Osman dizisinin sevilen karakteri olan Şamil Alp dizi için  oldukça önemli bir karekterdir. Şamil Alp karkterini oyuncu Jaffa canlandırmaktadır.Dizide Gence Bey'in Kafkasyalı dostu ve Osman Gazi'nin Alp'i olarakda bilinmektedir.

Şamil Alp karakteri dizinin gidişatı açısından olukça önemli bir karakterdir. Gence Bey'in Güvendiği ve yakınında olan Şamil Alp aynı zamanda Osman gazinin'de yanında  güvenilir bir karakter olarak yer alır.

Şamil Alp Kimdir Gerçek Adı Nedir Kuruluş Osman Şamil Alp Tarihte Varmı (2)

 Kuruluş Osman Şamil Alp tarihte varmı?

Kuruluş Osman dizisinin sevilen karakteri Şamil Alp'in tarihte yaşadığına dair net bir bilgi bulunmamaktadır. Sevilen dizinin, tarihi olay ve kişilikleri özgün bir hikaye etrafında yorumladığı bilinmektedir; dolayısıyla Kuruluş Osman dizisindeki karakterler ile tarihteki isimler arasında doğrudan ilişki yoktur denilebilir. 

Şuda belirtilmelidir ki Şamil Alp karakterinin asıl adına dair, dizi dışında bilgi veren herhangi bir kaynak yoktur. Bu bakımdan Kuruluş Osman dizisinin, tarihi unsurları dramatik bir biçimde  ele aldığı ve bu yüzden karakterlerin tarihi açıdan doğru olmayabileceği bilinmlidir.

Balaban'da Kentsel dönüşüm toplantısı Balaban'da Kentsel dönüşüm toplantısı

Kaynak: Hatice Zeybek