Son iki sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray kadrosunu genişletmek güçlendirmek amacıyla hamleler yapmaya devam ediyor. Galatasaray'ın son önemli transferi ise Brezilyalı yıldız orta saha oyuncu Gabriel Sara oldu.

Roland Sallai, Galatasaray'ın tarihine adını yazdırdı Roland Sallai, Galatasaray'ın tarihine adını yazdırdı

Galatasaray yönetimi son üç transfer döneminde de merkez orta saha pozisyonu için yeni oyuncular arıyordu. Bu oyuncuların için Ndombele, Berkan Kutlu, Sergio Oliviera ve Kerem Demirbay gibi isimlerde vardı.

Yönetim son olarak Norwich City takımıyla geçen sezon muhteşem bir sezona imza atan Gabriel Sara ile orta saha rotasyonunu tamamladı. Brezilyalı oyuncu ilk 11 çıktığı ilk maçta taraftardan ve yorumculardan tam not almayı başardı.

Gabriel Sara hakkında taraftarlar çok fazla soru soruyorlar. Bu soruların çoğunluğu ise oyuncunun özel hayatı hakkında. Bizde sizler için en çok sorulan sorulardan olan Gabriel Sara Müslüman mı, dini inancı nedir gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Sara Müslüman Mı Gabriel Sara Dini İnancı Nedir 22

Sara Müslüman Mı? Gabriel Sara Dini İnancı Nedir?

Gabriel Sara Brezilya'nın Joinville eyaletinde dünyaya gelen bir orta saha oyuncusu. Oyuncu diğer Brezilyalı oyuncularda da olduğu gibi dini inançlarına bağımlılık gösteriyor. Sara hakkında sıkça sorulan sorulardan olan Müslüman mı sorusuna cevap verecek olursak; Hayır oyuncu Müslüman değil.

Hemen hemen nüfusunun yüzde 85'i Hristiyanlık dinine inanan Brezilya'da doğan ve büyüyen Gabriel Sara'da Hristiyanlık dinini inanan bir futbolcudur. Sara özel hayatında ve saha içinde de yaptığı paylaşımlar ve gösterdiği hareketler ile bu inancını desteklemektedir.

Gabriel Sara Müslüman mı ve dini inancı nedir sorularını yanıtladık. Gelin şimdi de oyuncu kimdir kaç yaşındadır ve hangi takımlarda oynadı ona bakalım.

Sara Müslüman Mı Gabriel Sara Dini İnancı Nedir 11

Gabriel Sara kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda futbol oynadı?

Sara 1999 yılının 26 Haziran gününde Brezilya'nın Joinville eyaletinde dünyaya gelmiş bir futbolcu. Oyuncu 1999 doğumlu olması sebebiyle şuan 25 yaşında. Oyuncunun öne çıkan özelliklerine baktığımızda tam bir Brezilyalı orta saha görmekteyiz. 

Top hakimiyeti yüksek, kilit pasları çok iyi atan, uzaktan şutları etkili bir oyuncu. Brezilyalı oyuncularda çok görmediğiz bir şekilde oyuncunun saha içi çalışkanlığı da kötü değil. Top rakipteyken oyuncu pres ve savunma konularında takımına eksi yazmıyor.

Sara hem 10 hem de 8 numara oynayabilecek bir oyuncu. Bu da onun hücumcu bir oyuncu olduğunun en net göstergesi. Sara geçen yıl Norwich City'de oynarken 53 maça çıkıp 14 gol atarken 13'de asist yapma başarısı göstermiş.

Sara futbolculuk kariyerine Sao Paula altyapısında başlamış bir yetenek. Burada önce U20 sonra da A takıma kadar yükselmiş bir oyuncu. Gabriel Sara buradaki üstün performansı ile Temmuz 2022'de Norwich City'ye 10.5 milyon avro karşılığında transfer olmuştu.

Sara 2 yıl boyunca burada da önemli performanslar sergileyince Galatasaray'a 4 Ağustos günü 18.5 milyon avro karşılığında imza attı. Sara 2029 yılına kadar Galatasaray formasını terletecek.

Sara Müslüman Mı Gabriel Sara Dini İnancı Nedir 33

Muhabir: Erdinç Alkan