Sarıgöl Belediyesi 12-13-14-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 16. Geleneksel Sultani Üzüm Festivali programını açıkladı.

Bu yıl Mevlid Kandili sebebiyle 4 gün sürecek olan festival 12 Eylül Perşembe günü saat 17:00 'da Sarıgöl Belediyesi önünde yapıalcak olan üzüm çiğneme etkinliği ile başlayacak. 

Akabinde saat 17:30 festival kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Kortej sonunda Kent Meydanında Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz'in protokol konuşmasıyla festival resmen başlamış olacak. Festivalin birinci günü akşamı Sarıgöllü vatandaşlar saat 19.00'da halk oyunları gösterisi ve saat 21:30'da ise sanatçı Ayşe Dinçer ile eğlencenin tadını çıkartacak.

13 Eylül Cuma günü ise saat 21:30'da Uğur Önür yine Kent Meydanında vatandaşlarla birlikte olacak.

Festivalin 3. günü olan 14 Eylül Cumartesi günü ise Şehit Haşim Dirik Kapalı Pazaryerine kurulacak olan Çocuk oyun köyü ile saat 17.00 sıralarında Hükümet binası önünde düzenlenecek olan en güzel üzüm yarışması, çuvala kuru üzüm doldurma ve kelter çekme yarışmasıyla Sarıgöllü vatandaşlar eğlencenin tadını çıkartacak.

Festivalin son günü saat 21:00'da Sakiler Konseriyle vatandaşlar festivalin zirvesine ulaşacak. Festivalde yer alacak konserlerde sunuculuğu ise Doğukan Alsay yapacak. 

Festival boyunca saat 10.00 ile 01.00 arası 1,5 kilometre uzunluğunda kurulacak olan panayırlar açık olacak. Vatandaşlar bu saat aralığında alışveriş yapma imkanı bulacak.

Sarıgöllü Fatmagül istedi, Başkan Ferdi Zeyrek yaptı Sarıgöllü Fatmagül istedi, Başkan Ferdi Zeyrek yaptı

Muhabir: Erdinç Alkan