Bu yıl 16. sı düzenlenecek Sarıgöl Sultani Üzüm Festivali 4 gün sürecek.

Daha önce 13-14-15 Eylül olarak açıklananan 16. Sarıgöl Üzüm Festivali tarihi, Mevlid Kandili nedeniyle bir gün daha uzatıldı. Bu yıl 14 Eylül tarihine denk gelen Mevlid Kandili nedeniyle festival tarihinde yeniden düzenlemeye gidildi.  Yaplan düzenlemeye göre, festival’in 2. Günü yani Ayşe Dinçer’in sahne alacağı 14 Eylül tarihinin Mevlid Kandiline denk gelmesi nedeniyle konser olmayacak.

Iskarta üzüm fiyatları düştü üretici isyanda Iskarta üzüm fiyatları düştü üretici isyanda

Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, sosyal medya hesabından sanatçının 12 Eylül Perşembe akşamı sahne alacağını açıkladı. Hal böyle olunca 3 gün  planlanan Sarıgöl Sultani Üzüm Festivali  4 gün yapılmış olacak. Normal festival takviminde 13 Eylül’de kurulacak olan stantlar, son karara göre 12 Eylül’den itibaren kurulmaya başlanacak. Akşam ise Ankaralı Ayşe olarak bilinen Ayşe Dinçer’in konseriyle festival meşalesi yakılmış olacak.

Esnaf memnun

Sarıgöl Sultani Üzüm Festivalinin 4 güne çıkarılması Sarıgöllü esnafları da memnun etti. Esnaflar Festivalde açtıkları stantlarla şehir içi ve şehir dışından gelen vatandaşlara satış yapma imkanı buluyor. Yılda bir kez yapılan Sultani Üzüm Festivalini dört gözle bekleyen esnaflar bu yıl 4 gün satış yapma imkanı bulacaklar.

Muhabir: Erdinç Alkan