Elektrik maliyetlerini güneş enerjisi ile en aza indirmek isteyen Sarıgöllü çiftçilere ziraat odasından destek geldi.

Sarıgöl Ziraat Odasında BMK Enerji Sanayi şirketi ile yapılan toplantıda derinkuyu sondaj pompalarını güneş enerjisi panelleriyle çalıştıracak sistem için protokol imzaladı.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ile firma yetkilisi Muhammet Buğrahan Kaya arasında imzalanan protokol kapsamında; Sarıgöl Ziraat Odası üyesi olan çiftçilere güneş enerjisi panel kurulumunda %10 oranında indirim sağlanacak. Güneş enerji sisteminden yararlanan çiftçiler yaz aylarıyla birlikte artan su kullanımı nedeniyle yaşanan enerji sorunlarının hem önüne geçecek, hem de tasarruf etmiş olacak.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Sarıgöllü çiftçilerimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Ovamızda yaz aylarında artan su kullanımıyla birlikte oluşan enerji sıkıntılarında çiftçilerimize destek olmak için BMK Enerji Sanayi Şirketiyle bir protokol imzaladık. Buna göre odamıza kayıtlı olan çiftçilerimiz derinkuyu sondaj pompalarına kuracakları sistemlerde %10 indirim hakkında sahip olmuş olacak. Bu imkandan yararlanmak isteyen çiftçilerimiz odamıza başvuruda bulunabilirler. Çiftçilerimize hayırlı olsun’’ ifadelerini kullandı.

Sarıgöllü üretici bodur zeytini sevdirdi Sarıgöllü üretici bodur zeytini sevdirdi

Muhabir: Hatice Zeybek