Sarıgöl ve Alaşehir'de Gaziler Anıldı! Sarıgöl ve Alaşehir'de Gaziler Anıldı!

Sarıgöl'de 150 yıllık gelenek minikleri sevindirmeye devam ediyor. Sarıgöllü çocuklar, Çavuşlar Mahallesinde bayramlarda mahalle meydanında sıraya girerek mahalle sakinleri tarafından ikram edilen yiyecekleri bekliyor.

Regaip kandili, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi bayramlarda şeker toplayan çocuklar şekerlerle mutlu oluyor.

Sarıgöl'de bugün yine gelenek bozulmadı. Kurban bayramı arifesinde minikler mahalle meydanında sıraya girerek mahalle halkı tarafından dağıtılan şeker ve benzeri tatlıları aldı.

Sabah namazından sonra saaat 07:30 sıralarında köy meydanında gerçekleşen gelenek çoçukları sevindirmeye devam ediyor. 150 yıldır süren bu gelenekte bu yıl ilk defa şekerin yanında pamuk şeker de dağıtıldı.

Çavuşlar Mahallesindeki şeker toplama geleneğinin 150 yıldan fazla olduğunu ifade eden mahalle sakinlerinden Mehmet İgdeli, "Babam 86 yaşında vefat etti. Bizlere anlattı. O da babasından bu geleneğin geldiğini bizlere anlattı. 150 yılı aşkın bir zamandır yapılmakta. Şeker toplama geleneği ile köyde yaşayan yaşlılar küçükleri tanımakta, çocuklar da yaşlıları tanıma fırsatı buluyor. Böylece mahallemizde büyük ve küçüklerin sevgi ve saygısı perçinlenmiş oluyor." dedi.

150 Yıldır Devam Ediyor (3)

150 Yıldır Devam Ediyor (4)

150 Yıldır Devam Ediyor (5)

Kaynak: Hatice Zeybek