Sarıgöl'de "Dilimizin Zenginlikleri ve Yıl Sonu Faaliyet Haftası Etkinlikleri" çerçevesinde Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ortaokullar Arası Bilgi Yarışmasının finali, Atatürk Gençlik Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.

Sarıgöl'deki Ortaokulların katıldığı yarışma grup aşamasından başladı. Gruplarda ilk iki sırada yer alan 4 okul birincilik mücadelesi verdi. Çok fazla izleyicinin katılımında kıyasıya mücadele veren öğrenciler 20 soruluk bir teste tabi tutuldu. 

Manisa'da okullar yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanıyor Manisa'da okullar yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanıyor

20 soru sonunda eşit puan alan Dadağlı Ortaokulu ve Ahmetağa Neslihan Urgancı Ortaokulu öğrencilerine 3 soru daha yönetildi. Heyecanın üst düzeye çıktığı yedek sorularda da eşitlik bozulmayınca hem Dadağlı Ortaokulu hem de Ahmetağa Neslihan Urgancı Ortaokulu birinci oldu. Çanakçı Ortaokulu 3.'lük koltuğunu alırken Tırazlar Hüseyin Gümüşlü Ortaokulu ise yarışmayı 4. olarak tamamladı.

Bilgi yarışması neticesinde derece yapan okul ve öğrencilere Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak ve Şube Müdürü Yüksel Kanyılmaz tarafından ödülleri takdim edildi.

Yarışmayı birinci bitiren okul ve her bir öğrenciye madalya ile 500 TL, ikinci bitirenler madalya ve 400 TL, üçüncü bitirenlere madalya ve 300 TL, dördüncülere ile 200 TL kırtasiye hediye çeki verildi.

Sarıgöl ilçe milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak yarışma sonunda, "Öğrencilerimize ve öğrencilerimizin başarısında pay sahibi olan öğretmenlerimize teşekkür ederim." diyerek etkinliği noktaladı.

Sarıgöl'de Bilgi Yarışması Heyecanı 11

Kaynak: Haber Merkezi