Sarıgöl CHP Kadın Kolları 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü münasebetiyle Belediye önünde basın açıklaması düzenlendi.

CHP Kadın Kolları öncülüğünde hazırlanan programa Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, CHP İlçe Başkanı Nuri Sarı, Gençlik Kolları, Belediye Meclis üyeleri, 29 Ekim Kadınları Derneği ile vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı Ebru Yıldırım, son günlerde artan kadın cinayetleri ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a yönelik atılan çirkin iftiraya dikkat çekti.

Yıldırım, ‘’Son günlerde toplumun tüm kesimlerini derinden sarsan kadın cinayetleri haberleri basında yer almıştır. İnsan hakları ihlali ve küresel bir sorun olan şiddet toplum açısından yıkıcı etkisi bulunan bir olgudur. En önemli sosyal problemlerden biri olan şiddet olgusunun mağdurları arasında ise kadınlar yer almaktadır. Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi'nin verileri küresel ölçekte her üç kadından birinin genellikle yakın partnerleri tarafından fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığını ortaya koymaktadır. Kadına yönelik şiddet yaşam hakkı işkence ve kötü muamele yasağı, özgürlük ve güvenlik hakkı gibi temel insan haklarının ihlal edilmesine yol açan bir insan hakları meselesi olarak karsımıza çıkmaktadır.

 Kadınların yaşam hakkını elinden alan kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddetin ulaştığı en uç noktanın yansımasıdır. Sosyal ve ekonomik yaşantı, bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımı, bireyin çocukluk döneminde tanık olduğu ya da maruz kaldığı şiddet gibi birçok etken kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.

 Bu kapsamda şiddetin ya da şiddeti doğuran sebepleri ortadan kaldırmak ve kadın cinayetleri ile etkin mücadele etmek için eş güdümlü ve çok boyutlu çalışmaların yapılması önem arz etmektedir.

 Kadın cinayetlerinin önlenmesi ve kadınların yaşam hakkının korunması tüm uygun araçlar kullanılarak ilgili kurumların işbirliğini ve mücadelesini gerektirmektedir. Şiddet insanlık onuruna vurulan en büyük darbelerden biridir!

Özelikle kadınlar ve dezavantajlı gruplar ata erkil yapılar içinde bu yükü en ağır şekilde taşıyor. Şiddetin hiçbir bahanesi yok! Her bireyin eşit ve özgür bir yaşam sürme hakkı vardır. Adaletin sağlandığı, faillerin hak ettikleri cezayı bulduğu ve her türlü şiddetin son bulduğu bir dünya için mücadelemiz devam edecek. Sessiz kalmak suça ortak olmaktır''dedi.

Genç bir kadının önemli bir yere gelmesini hazmedemiyorlar

Gülşah Durbay'ın başarısını hazmedemdikleri için bu tür iftira ve karalama kampayanları düzenlendiğini belirten Yıldırım, ''Bugün bir kez daha Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Gülşah DURBAY’a yapılan alçak saldırıyı kınıyoruz. Kadınlar olarak, siyasette var olma mücadelemiz karşılaşılan zorluklara rağmen her geçen gün devam etse de ne yazık ki, genç bir kadının önemli bir yere gelmesini hazmedemeyen zihniyetle bir kez daha karşı karşıyayız. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak tüm Kadın Belediye Başkanlarımızın arkasındayız. Kadın Kolları Başkanlığına seçildiğimiz gün söylediğimiz gibi eşitlik politikaları sadece kadınları değil, erkekleri de sorumluluk altına alır.

Tahsin Akdeniz'den Gülşah Durbay'a destek açıklaması Tahsin Akdeniz'den Gülşah Durbay'a destek açıklaması

 Biz Sayın. Genel Başkanımız Özgür Özel basta olmak üzere eşitlikçi, eşitlik ilkesine inanan erkeklerle Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapıyoruz. Biliyoruz ki, ancak kadınlar ve erkekler el ele verirse, kadınlara ve kız çocuklarına yaşatılan her türlü taciz, istismar ve şiddet olaylarıyla mücadele edilebilir.

 Bugün artık kadına yönelik şiddetin değil vahşetin yaşandığı günlerden geçerken mücadeleyi kadın, erkek birlikte yapmaya ve basit siyaset oyunlarıyla vakit kaybetmek erine kadınlarımızı, kız çocuklarımız daha fazla koruyup onlara güvenli bir ülke sağlamaya ihtiyacımız var.

 Bunun için biz geleceğe emin adımlarla yürüyoruz! Bize güvenin! Kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak şiddetin son bulmasını temenni ediyoruz. Katledilerek yaşamlarına son başsağlığı diliyoruz.'' İfadelerini kullandı.

Bunu yapanlar ahlaksızdır

Kadın Kolları Başkanı Ebru Yıldırım'dan sonra konuşan CHP Gençlik Kolları Başkanı Nadir Önder Öncü ise artan kadın cinayetlerine dikkat çekerek, ''Kadın cinayetleri sona erene kadar susmayacağız''dedi. Öncü, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'a yapılanlar içinse ''Geçtiğimiz hafta, Türkiye' nin birinci partisi olduğumuzu hazmedemeyenler, bizi iktidara götüren yolda nereden vursakta bunlara zarar versek, iktidar yolunu keseriz diye düşünmüşler ve $ehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay' a ve Genel Başkanımız özgür Özel'e çok çirkin, ahlaksızca iftiralar atmışlar. Belaltı siyaset olmaz arkadaşlar. Bunu yapanlar ahlaksızdır terbiyesizdir. Biz bu ahlaksız siyasetin önüne geçeceğiz, yapmayacağız, yaptırmayacağız. Biz bunu yapanları kınıyoruz ve bunu yapanlardan da hesabını soracağız.''ifadelerini kullandı.

Muhabir: Erdinç Alkan