Bir süredir ülke gündemini meşgul eden ve her geçen gün tartışmalara neden olan sokak hayvaları konusunda Sarıgöl Belediyesi harekete geçti. 

Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz'in daha önce Sarıgöl Gündem Gazetesi ve Manisa Aktif Haber işbirliği ile hazırlanan ''Siyasetin Gündemi'' programında kamuoyuna ilk kez duyurduğu ''Sarıgöl Hayvan Barınağı'' projesinde ilk imzalar atıldı.

İlçeye yapılması planlanan hayvan barınağı için Ziraat Odası ve Sarıgöl Belediyesi arasında protokol imzalandı. Ziraat Odasında yapılan protokol anlaşması sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz,'' Vatandaşlarımıza bugün bir müjdemiz var. Ülkemizin ve ilçemizin son zamanlardaki kanayan yarası haline gelen sokak hayvanları konusunda hayvan barınağı yapmak için Sarıgöl Ziraat Odası ile protokol imzalamış bulunmaktayız. Tahsis edecekleri yere önümüzdeki hafta itibariyle hayvan barınağı yapımına başlayacağız.Sokaklarımız güvenli,canlarımız mutlu olacak.Sarıgöl’ümüze şimdiden hayırlı olsun.'' İfadelerini kullandı.

Ziraat odasından 4 bin metre kare alan tahsis edilecek

Akdeniz'den suma fabrikası çıkışı Akdeniz'den suma fabrikası çıkışı

Sarıgöl Ziraat Odasından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise; ''Sokak hayvanları için Selimiye Mahallesi'nde bulunan kurumumuza ait 4 bin metre kare arazimizi atıl dere görünümünde olan ve kurumumuzca kullanılmayan ağaçlık alanı Sarıgöl Belediyesi ile hayvan barınağı yapılması için protokol imzaladık. Rabbimiz der ki; Hayvanlar benim dilsiz kullarımdır. Sokak hayvanlarımız için böyle bir projeye imza atan Sarıgöl Belediye başkanımız Tahsin Akdeniz'e teşekkür ederiz.'' ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Erdinç Alkan