Geçtiğimiz günlerde Sarıgöl Belediyesi bünyesinde bulundurduğu 26 adet taşınmazı ihale usulü kiraya vereceğini duyurmuştu.  Söz  konusu  yerler arasında olan Şehit Haşim Dirik kapalı Otopark ve Pazaryerinde bulunan iş yerlerinden bir tanesine ihale olmadan asılan pankartın ihale tarafsızlığına gölge düşürdüğü iddia edildi.
Vatandaşlar tarafından haber merkezimize gelen ihbarda, Şehit Haşim Dirik kapalı Otopark ve Pazaryerindeki söz konusu iş yerine asılan ‘’Tost-Burger Fast Food Yakında Burada’’ yazılı pankartın, ‘’Açık Teklif Usulü’’ 13.08.2024 tarihinde saat 10:00’da Belediye Toplantı Salonunda Encümen huzurunda gerçekleştirilecek ihaleden önce asılması, ihaleye girecek olan vatandaşlarda ihaleye fesat karıştırma endişesi oluşturdu.

Akdeniz'den suma fabrikası çıkışı Akdeniz'den suma fabrikası çıkışı

Pankartın belediye ile alakası yok

İhaleden günler önce asılan pankartla alakalı söz konusu iddialara yönelik olarak Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, Manisa Aktif Haber'e konuştu. Asılan pankartın belediye ile hiç bir alakasının olmadığını belirten Akdeniz, ''Sarıgöl Belediyesi'nin asılan pankartla hiç bir alakası yoktur. Bizim için ihale başvuru saatine kadar müracaatta bulunan tüm vatandaşlarımız eşittir. Mevzubahis olay mevcut iş yeri sahibiyle iş yerine talip olan başka bir esnafın arasında gerçekleşen bir durum, biz belediye olarak ihaleyi kim alırsa yeri ona kiralayacağız'' İfadelerini kullandı.

Muhabir: Erdinç Alkan