Ülkemizde son yıllarda enflasyonun her geçen yıl biraz daha yükselmesi hayatta kalma mücadelesini daha da zorlaştırıyor. Özellikle çiftçilerin girdilerin yükselmesi karşısında ürünlerinin yeteri kadar değerlenmediğini düşünüyor.

Son günlerde çeşitli şehirlerden çiftçilerin eylem yaptığına şahit olmuştuk. Buradaki amaç dikkatleri üzerlerine çekerek biraz da olsa destek görmekti. Bu eylemler çokta başarılı olmuş gibi görünmüyor. Zira yine son günlerde bir çok çiftçinin ürününü zarar ettiği gerekçesiyle bedavaya dağıttığını ya da döktüğünü görüyoruz.

Sarıgöllü çiftçiler bağlarını söküyor-44

Tüm ülkedeki çiftçiler bu haldeyken Sarıgöl ve çevresinde yani Gediz Ovası'nda da durum çok farklı değil. Bir zamanların en çok tercih edilen üretim metaryallerinden olan üzüm artık eskisi kadar çiftçileri tatmin etmiyor.

Gerek gübre, mazot ve ilaç fiyatlarının çok fazla artması, gerekse de bölgede su varlığının azalması bağcıları en çok zorlayan farktörler arasında yer alıyor. Bu duruma daha fazla dayanamayan bağcılar hasat sezonu biter bitmez bağlarını sökmek için çalışmalarına başladılar.

Sarıgöl'de en güzel üzüm yarışması düzenlendi Sarıgöl'de en güzel üzüm yarışması düzenlendi

Sarıgöllü çiftçiler bağlarını söküyor-22

Üzüm hasadı biter bimez bağlarını budamaya başlayan çiftçiler çevrede şaşkınlık yarattı. Yıllardır üzüm üretiminden beklediklerini alamadığını söyleyen çiftçiler alternatif aradıklarını bu yüzden üzüm bağlarını söktüklerini söylüyorlar. Çiftçiler bağcılık bu şekilde devam ederse çok fazla kişinin bağını söküp farklı ürünler deneyeceğini de belirtiyorlar.

Whatsapp Image 2024 08 27 At 17.40.46

Muhabir: Erdinç Alkan