İçişleri Bakanlığınca hazırlanan ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazetede yayınlanan Kaymakamlık kararnamesine göre Sarıgöl’ün yeni Kaymakamı Yozgat Vali Yardımcısı Halil Dalak oldu. 

Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan ise Afyonkarahisar Bolvadin Kaymakamı olarak atandı. Öte yandan, Manisa'nın 3 ilçesinde daha kaymakamların görev yerleri değişti.

Salihli'nin yeni Kaymakamı Amasya Merzifon Kaymakamı Ali Güldoğan,  Van Vali Yardımcısı Yavuz Arslan Demirci Kaymakamı ve  Van Çatak Kaymakamı Sercan Sakarya ise Gördes Kaymakamı olarak atandı.

Sarıgöl'ün Yeni Kaymakamı Halil Dalak Kimdir ve Nerelidir?

Sarıgöl'ün yeni Kaymakamı Halil Dalak, 1984 yılında Mardin'in Midyat ilçesinde dünyaya geldi. Evli ve 1 çocuk babası olarak bilinen Halil Dalak, 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Sosyal Güvenlik Kurumunda, Sosyal Güvenlik Denetmeni olarak 2008 yılında başlayıp 2013 yılına kadar görevini sürdüğü bilinmektedir.

Halil Dalak, 2013 yılında ise yapılan Kaymakamlık sınavları sonrasında kaymakam adayı olarak meslek hayatına devam etti. Adaylık süreci boyunca, Denizli Valiliği'nde il stajını başarıyla tamamladı. Bunu sırasıyla refiklik stajı, teftiş stajı ve dil eğitimini devam ettirdi.  Son aşamada ise bir yıl süreyle yurtdışı stajını tamamlamak üzere Almanya'ya gitti. 

2016 yılında Pazaryeri Kaymakam Vekilliğine tedviren atanmış olup, 2018 yılından günümüze kadar Yozgat Vali Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karara göre 02/07/2024 tarihi itibariyle Sarıgöl'ün yeni kaymakamı Halil Dalak olmuştur.

Sarıgöl-Buldan yolunda kaza: 1 yaralı Sarıgöl-Buldan yolunda kaza: 1 yaralı

Muhabir: Hatice Zeybek