Sasa Serap olarak bilinen Serap Ekinci hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Sasa Serap kimdir, kaç yaşında, nereli gibi sorularınızın cevapları haberimizin içerinde.

Sasa Serap kimdir?

Sasa Serap, 1989 yılında dünyaya gelmiştir. Sasa Serap'ın aslen baba tarafı Diyarbakırlıdır. Öğretmen anne ve memur babadan dünyaya gelen Sasa Serap uzun bir süre öğretmenlik yapmıştır. Gaziantep Üniversitesi'nde Ses Eğitimi bölümünden mezun olduğu bilinmektedir. Yıllardır mzüik öğretmenliği yapan Sasa Serap'ın gerçek adı Serap Ekinci'dir.

Sasa Serap Kimdir (2)

Lise yıllarında yeteneğini keşfeden bu kişi, TRT GAP Diyarbakır Radyosu Gençlik Korosu'nun açtığı sınavda başarı göstererek profesyonel müzik dünyasına adım atmıştır. Konservatuvar eğitimini tamamladıktan sonra Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde öğretmenlik görevine başlamıştır.

Ancak 15 Temmuz 2016'dan sonra ilan edilen OHAL kapsamında KHK ile ihraç edilen binlerce Eğitim Sen üyesi öğretmen arasında yer almıştır. Bu durum, müzik ve eğitim tutkusu ile dolu hayatında zorlu bir dönem olmuştur. Buna rağmen pes etmeyen Sasa Serap, müzik yolculuğuna ara vermeden ünlü sanatçı Paul Dwyer ile birlikte "Maden Dağı" adlı eseri seslendirmiştir. Bu sayede zorlukların üstesinden gelerek sanatını icra etmeye devam etmiştir.

Server Leventoğlu kimdir ne iş yapıyor? Server Leventoğlu evli mi? Server Leventoğlu kimdir ne iş yapıyor? Server Leventoğlu evli mi?

Sasa Serap Kimdir (1)

Tekrar mesleğine geri dönmek isteyen Sasa Serap, müzik kariyerine devam etmektedir. Başka dillerde şarkılar söyletmek, öğretmek, müzik bunun için en güzel araç demiştir. Ayrıca siyaset ile de ilgili şu açıklamalar da bulunmuştur. “Müzisyenlerin politikayla işi olmaz” gibi sözler söylüyorlar. İnsansak ve yaşıyorsak politikanın dışında yer alamayız.” açıklamasında bulunmuştur.

Öğretmenlikten ihraç edildikten sonra müzik kariyerine daha fazla önem verdiği bilinmektedir. Müzik, dayanışma ve mücadele ile daha da çok güçlendiğini dile getirmiştir.

Sasa Serap kaç yaşında? Nereli?

Sasa Serap olarak bilinen Serap Ekinci, 1989 yılında doğmuş olup 35 yaşında olduğu bilinmektedir. Sasa Serap'ın aslen nereli olduğu merak edilen sorular arasındadır. Aslen baba tarafından Diyarbakırlı olduğu bilinen Sasa Serap öğretmen anne ve memur babanın kızıdır. 

Sasa Serap alevi mi kürt mü?

Sasa Serap'ın alevi olup olmadığı merak edilen konular arasındadır. Aslen Diyarbakırlı olan Sasa Serap'ın dini görüşleri hakkında bir bilgi bulunmamaktadır.

Sasa Serap neden ihraç edildi?

Sasa Serap, uzun yıllardır öğretmenliği yaptığı bilinmektedir. Fakat 5. senesinde öğretmenlikten ihraç edilmiştir. 15 Temmuz 2016'dan sonra ilan edilen OHAL kapsamında KHK ile ihraç edilen binlerce Eğitim Sen üyesi öğretmen arasında yer almıştır.

Sasa Serap Kimdir

Sasa Serap, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklama yapan sanatçı, suç duyurusunda bulunduğunu söyleyerek, “YeniAkit tarafından dün “PKK sempatizanı”olduğum ve tüm hukuk kaideleriyle basın etiği yok sayılarak yapılan bu haber; kişilik haklarıma, ünvanıma, şöhretime saldırıdır. İlgililer hakkında avukatım aracılığıyla suç duyurusunda bulundum. Olayın takipçisi olacağımı kamuoyuna bildiririm’ ifadelerini kullandı.

Sasa ne demek?

Serap Ekinci'nin Sasa ismini kullanmasının 2 sebebi var. Sasa'nın anlamı "Sümerce İlkbahar Çimenlerinin Sesi" demektir. Aynı zamanda Sasa'nın bir diğer anlamı ise Gılgamış Destanı’nda geçen bir kadının da ismi olduğu bilinmektedir. Ayrıca Sasa Serap, lise döneminde okuduğu bu kitap dan çok etkilendiğini belirterek, ilerde şarkı söylersem bu ismi kullanacağım demiştir. Bu yüzden kendisine Sasa Serap denilmektedir. 

Kaynak: Haber Merkezi