Ünlü rap müzik sanatçısı Ceza’nın şarkılarının yorumlandığı “Saygı 1” konseri, Ora Arena’da gerçekleştirildi. Gecede, Ceza'nın müzik yolculuğundaki önemli isimler ve günümüzün popüler rapçileri bir araya gelerek, Ceza'nın  şarkılarını kendi yorumlarıyla seslendirdiler. 

Bu unutulmaz gecede Ceza'nın yanındaki oturan kadın'ın ismi araştırılıyor. Ceza'nın yanında oturan kadın kim,nereli gibi sorularınızı cevaplandıracağız.

Saygı1 Ceza'nın yanındaki kadın kim?

Saygı1 konseriyle, Türk rap müziğinin öncülerinden Ceza'ya unutulmaz bir saygı gecesi yaşatıldı. Türk rap müziğinin öncülerinden Ceza'ya saygı ve minnetle düzenlenen "Saygı 1" konseri,  Ora Arena'da gerçekleşti. Gecede Ceza'nın unutulmaz şarkıları, müzik dünyasının sevilen isimleri tarafından yorumlandı. Özellikle Saygı1 konserinde Ceza'nın yanında oturan kadın merak konusu oldu. Ceza'nın yanında oturan kadın, eşi RokaBeat'tır. Özellikle duruşu ve tarzıyla dikkat çeken RokaBeat'ın hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Roka Beat kimdir kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Saygı 1 Ceza'nın Yanındaki Kadın Kim (1)

RokaBeat kimdir?

Saygı1 konserinde Ceza'nın yanında oturan kadın merak konusu olmuş durumda. Crza'nın yanında oturan kadın, Ceza'nın eşi RokaBeat'tır. Özellikle duruşu, tarzı ve gülüşüyle Saygı1 konserinde oldukça dikkat çeken isimler arasında yer aldı. RokaBeat'ın gerçek adı Elif Özçalkan'dır. 

Rokabeat, 1981 yılında istanbul'da dünyaya gelmiştir. 1996-1998 yılları arasında Hip-Hop kültürüyle, breakdance aracılığı ile ilk kez buluşmuştur. Lordz Of Istanbul, Istanbul City Breakers ve Istanbul Street b-boys gibi gruplarla breakdance yapan RokaBeat, bu dönemde "Elf " takma adıyla graffiti de yaptı. "Blue Jean" dergisi ve çeşitli underground graffiti dergilerinde yer alan RokaBeat, bu sayede "ilk bayan graffitici" ünvanını kazandı. 

8Ef7F38D 554F 44Df A2D4 2F6Dc8D3B0Fd

RokaBeat, 1998 yılında Nefret grubunun "Meclis-i Ala" adlı albümünde "Istanbul" ve "Yüzyüze" şarkılarında vokalistlik yapmıştır. 2000 yılında ise kendi evindebesteler yaptığı bilinmektedir. RokaBeat, Amatör ve profesyonel olarak birçok başarılı esere imza atmıştır. Ayrıca,  Ceza, Ayben, Emre, RapAngels, Sahtiyan, Alaturka Mavzer, MerdivenCrew ve Sansar gibi birçok MC ve grubun albümlerine katkıda bulunmuştur. 

Underground’da bestesi RokaBeat’e ait şarkılar;

  • Ceza & Sahtiyan – Bayrak Bende
  • Ceza – Mürekkep Doldurdum
  • Ayben & Roka – Günlerim Ağlak
  • Ayben – AybenUnderground
  • Sahtiyan – Gel Para

Overground’da bestesi RokaBeat’e ait şarkılar;

  • Ceza – Feyz Al
  • Ceza – İt Dalaşı
  • Ceza – Sen Oyna Dilber (Remix)
  • Ceza – Önce Kendine Bak
  • Ceza & Tech N9ne – Dark Places

Saygı1 konserinde sahne alan isimler;

Gazapizm, Sefo, Killa Hakan, Çakal, Ayben, Anıl Piyancı, Şehinşah, Contra, Baneva, Lil Zey, Cartel, Ozbi, Server Uraz, Candan Erçetin, Gripin ve Yener Çevik gibi isimler, Ceza'ya olan saygılarını sahnede dile getirerek unutulmaz bir geceye imza attılar.

Konser, Oğuzhan Uğur'un "Meclis-i Ala" şarkısını seslendirmesiyle başladı. Oğuzhan Uğur, “Hayallerimize hoş geldiniz. İyi ki varsın, iyi ki hayatımızdasın ve seni çok seviyoruz Ceza.” dedi.

Malatya'da korkutan deprem! Malatya'da korkutan deprem!

Ardından gecede sırasıyla Baneva, Anıl Piyancı, M Lisa, Ozbi, Manga, Çakal, Yener Çevik, Server Uraz, Sezen Aksu ve Arem&Arman sahne aldı. Her sanatçı, Ceza'ya olan saygılarını ve hayranlıklarını dile getiren duygusal konuşmalar yaparak, Ceza'nın Türk müziğine ve rap kültürüne olan katkılarını dile getirdiler. 

Saygı 1 Ceza'nın Yanındaki Kadın Kim (2)

Konserin en özel anlarından biri ise Candan Erçetin ve Ceza'nın birlikte seslendirdikleri "Şehir" şarkısı oldu. Bu düet, salondakileri mest ederek konsere unutulmaz bir anı katmış oldu. Yaklaşık iki saat süren konserde, Ceza'nın "Holocaust", "Neyim Var ki", "Suspus", "Yerli Plaka" ve "Fark Var" gibi sevilen şarkıları coşkulu bir şekilde seslendirildi. Konser, Ceza ve Candan Erçetin'in "Şehir" adlı şarkıyı yorumlamasıyla sona erdi.

Konser sonrası Ceza, yaptığı açıklamada: "Hepinize sonsuz teşekkürler. Grtçekten ortada sevgi olduğu için böyle bir gece oluştu. Buda sizin sayenizde tabiki. Bu akşam bana eşlik eden şarkılarımı seslendiren değerli sanatçı arkadaşlarım, dostlarım, kardeşlerim hepsine sonsuz teşekkürler. Asıl büyüklüğü onlar yaptı. Oğuzhan'a  ve tüm ekibine bötlwe bir şeye vesile olduğu için benim için çok önemli geceydi. " dedi. 

Saygı1 konseri, müzikseverler tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Sosyal medyada da konsere dair birçok olumlu yorumlar yapıldı.  

Editör: Ayşe Ayverdi