Öğrenci ve eğitimcilerin araştırmalarında çok sıklıkla kullandığı Scopus platformu oldukça merak ediliyor.  Scopus nedir? Scopus journal list (Scopus günlük listesi) neden Scopus  kullanmalıyım? Scpous Türkiye listesi gibi başlıklar sıklıkla araştırılıyor. İşte detaylar...

 Scopus nedir? 

Scopus, Elsevier tarafından sağlanan kapsamlı, çok disiplinli, güvenilir bir özet ve atıf veritabanıdır. Scopus, araştırmacılara, eğitimcilere ve öğrencilere ilgili ve otoriter araştırmaları, uzmanları ve güvenilir verileri, metrikleri ve analitik araçları bulmalarına yardımcı olur. Scopus, Scopus’ta indekslenen dergi ve diğer kaynakların listesini sağlayan bir atıf indeksidir. Scopus günlük listesi, Scopus’ta indekslenen dergi ve diğer kaynakların güncel listesidir.

Scopus günlük listesine www.scopus.com adresinden erişebilirsiniz.

Spcpous'ta kaç dergi ve kitap var?

Eğitimci ve öğrencilerin araştırmalarında kullandığı bilgi havuzu Scopus'ta kaç dergive kitabın olduğu merak ediliyor. Scopus günlük listesinde, Scopus’ta indekslenen 25.000’den fazla dergi, 150.000’den fazla kitap, 8.000.000’den fazla konferans yayını ve 120.000’den fazla patent kaydı bulunmaktadır.

Scopus günlük listesinde, dergi ve diğer kaynakların adı, ISSN, yayıncı, kapsama yılı, kapsama alanı, atıf analizi, SNIP, SJR, CiteScore gibi bilgiler yer almaktadır. Scopus günlük listesi, araştırma alanında en etkili yayınları, yazarları ve kurumları belirlemek için kullanılabilir.

Spcopus Türkiye'den kaç dergi ve kitap yer alıyor?

Scopus günlük listesinde, Türkiye’den 1.000’den fazla dergi yer almaktadır. Türkiye dergilerinin çoğu sosyal bilimler, mühendislik, tıp ve fen bilimleri alanlarında yayın yapmaktadır. Türkiye dergilerinin kalitesi ve etkisi, Scopus’un sağladığı metriklerle ölçülebilir.

Scopus, araştırma, eğitim ve bilim için önemli bir kaynaktır. Scopus günlük listesi, Scopus’un sunduğu zengin ve güncel içeriğe ulaşmanın bir yoludur. Scopus günlük listesini takip ederek, araştırma alanınızda neler olup bittiğini, hangi yayınların, yazarların ve kurumların öne çıktığını, hangi trendlerin ve fırsatların olduğunu öğrenebilirsiniz. Scopus günlük listesi, araştırma, eğitim hedefleri ve araştırma yönü ve öncelikleri konusunda güvenle ilerlemenize yardımcı olabilir.

Scopus journal list

Scopus journal lise ve ya Scopus günlük listesi'ne ulaşmka isteyen kullancılar. Scopus günlük listesine www.scopus.com adresinden erişebilirsiniz.