Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un Afrika'da su kuyusu açılması vasiyetini 15 Temmuz Derneği üstlendi. Dernek tarafından yapılan açıklamada şehidimizin bu yüce arzusunun yerine getirileceği ve detayların en kısa sürede paylaşılacağı belirtildi.

Şehit Horoz'un şehit olmadan önce arkadaşları tarafından cep telefonu ile kaydedilen görüntülerde Horoz, "Volkan beni rüyasında görmüş, şehit oluyormuşum. Eğer ben şehit olursam bir Afrika ülkesine su kuyusu açtırmanızı rica ediyorum sizden. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Cennette hepimiz iftara davetliyiz" sözleri tüm ülkeyi duygulandırdı. Bu vatan için canını feda eden kahramanımızın bu asil vasiyeti, 15 Temmuz Derneği tarafından gerçekleştirilecek ve şehidimizin ismi Afrika'da yaşatılacak.

15 Temmuz Derneği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bu Vatan için gözünü kırpmadan canını veren Şehidimiz Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un vasiyetini yerine getirmek bizim boynumuzun borcudur. Şehidimiz adına Afrika’da açacağımız su kuyusunun detaylarını yakında paylaşacağız. Aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve milletimize baş sağlığı dileriz."

A W232019 01

Balaban'da Kentsel dönüşüm toplantısı Balaban'da Kentsel dönüşüm toplantısı

Şehit Mehmet Ali Horoz'un bu anlamlı vasiyeti, vatan sevgisini ve iyilikseverliğiyle tüm Türkiye'yi derinden etkiledi. Şehit'in bu arzusunun 15 Temmuz Derneği tarafından gerçekleştirilecek olması, şehidimizin anısının yaşatılmasına ve Afrika'daki insanlara umut olmasına katkı sağlayacak.

Kaynak: İHA