Haber: Berna Memiş

31 Mart yerel seçimlerinde Laleli ve Mesir Mahallelerindeki "rantsal dönüşüm" sorunu üzerinden seçim propagandasını yürüten ve AK Partili Çerçi'nin getirdiği TurkMall firmasını derhal göndereceği teminatını vererek seçim kazanan CHP'li Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban vatandaşı hayal kırıklığına uğrattı. 

Bir ay önce düzenlenen toplantıda yaşananlara kimse bir anlam veremiyor. Vatandaşı kentsel dönüşüm sorununu dinlemeye çağırıp, toplantıyı TurkMall firmasına yaptıran Semih Balaban, toplantının başında yaptığı konuşmasıyla da geriye pekçok soru işareti bıraktı.

BALABAN: BU SAYGIDEĞER FİRMA..

TurkMall firmasının kendilerine geldiğini ve görüştüklerini, sunumlarını yaptıklarını  belirterek söze başlayan Balaban, konuşmasının devamında ise "Hiçbir yerde bu saygıdeğer firmayla da kapalı kapılar ardında bir görüşme yapmadık. Gizli bir ajandımız olmadı. Bir telefon görüşmesi dahi yapmadık. Halka karşı hiçbir zaman hiçbirimiz suç işlemedik ve halka karşı hiçbir zaman da suç işlemeyeceğiz. İşte söyleniyor. Biz belediye olarak TurkMall'a öncülük yapıyormuşuz. Bunun temsilcisiymişiz. Asla arkadaşlar!" diye konuştu. Balaban bu ifadeleri ile kafa karışıklığı yarattı. 

SORULARA CEVAP VEREMEYEN EYÜBOĞLU:  "İMZALARI TOPLAYAMAZSAK TASIMIZI TARAĞIMIZI TOPLAR GİDERİZ!"

TurkMall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu iki saat boyunca vatandaşı ofislerine gelip imza vermeleri konusunda ikna etmeye çalıştı. Ancak esas soruların hiçbirine cevap veremeyen Eyüboğlu, vatandaşı sık sık azarlayan tutumundan taviz vermedi. Eyüboğlu'na tepkilerin yükseldiği anlarda mikrofonu alan Balaban ise "Niye korkuyorsunuz niye çekiniyorsunuz arkadaşlar biz sizleyiz. Halkın arkasındayız" gibi sözlerle vatandaşı sakinleştirerek firma yöneticisinin konuşmasına devam etmesini sağladı. 

İşte Balaban'ın kimsenin anlam veremediği açılış konuşması ve devamında yaşananlar..  Tıkla İzle👇

Manisa'da işletmelere sıkı denetim! Manisa'da işletmelere sıkı denetim!

Muhabir: Muhabir: Berna Memiş