Rusya'ya özel bşr böşge olan Dağıstan'da gerçekleştirilen silahsaldırılarda toplam 19 kişi hayatını kaybetti. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen saldırılar sinagog, 2 kilise ve polis denetim noktalarına yapıldı.

Saldırıları gerçekleştirenlerin terör örgütü üyeleri olduğu belirlendi. Rusya Soruşturma Komitesi yaptığı açıklamada saldırılarda toplam 15 polis ile birlikte 4'te sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini aktardı. 

Yaşamını yitiren vatandaşlardan birinin Ortodoks kilisesinin papazı 66 yaşındaki Nikolai Kotelnikov olduğu öğrenildi. Dün yerel saat ile 17.00 civarında gerçekleştilen saldırılarda hedef Derbent kentinde bulunan Ortodoks kilisesi ve sinagogdu.

Sahte alkolden 34 kişi hayatını kaybetti Sahte alkolden 34 kişi hayatını kaybetti

Saldırıya uğrayan kilisede yangın çıktı. Eş zamanlı yapılan diğer saldırı ise Mahaçkale şehrindeki polis denetim noktası ve kilisede gerçekleşti. Polisler ile saldırganlar arasında silahlı çatışma yaşandı.

Saldırıyı henüz herhangi bir terör örgütü üstlenmedi. Saldırıyı gerçekleştirenlerden 6'sı yakalanırken soruşturma tüm hızıyla devam ediyor.

Kaynak: İHA