Kadın Voleybol milli takımımız son yıllarda gösterdiği başarılar ile hepimizi gururlandırmaya devam ediyor. Geçen sezon önce Milletler Ligi'nin ardından da Avrupa Şampiyonluğunu kazanan Filenin Sultanlarında bu sefer hedef Olimpiyat madalyası almak.

Antrenör Daniele Santarelli yönetiminde dünyadaki bütün takımlara karşı gelebilecek güçte olan milli takımımızda çok fazla kaliteli voleybolcu bulunuyor. Tabi bu kadar kaliteli oyuncunun olduğu yerde kadronun dışında kalan oyuncular da bir hayli tartşma konusu yaratıyor. 

Milli takımın son 10 yılına damga vuran voleybolculardan olan Simge Aköz'de kadronun dışında kalınca sorular üst üste sorulmaya başladı. Bizde Manisa Aktif Haber olarak Simge Aköz neden milli takımda yok sorusuna sizler için cevap aradık.

Simge Aköz Neden Yok Simge Aköz Filenin Sultanları Olimpiyat Kadrosunda Neden Yok 11

Simge Aköz neden yok? Simge Aköz Filenin Sultanları Olimpiyat kadrosunda neden yok?

Simge Aköz libero pozisyonunda Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en tecrübeli ve yetenekli oyuncularından birisi olarak gösteriliyor. 168 cm boyundaki liberonun kariyeri başarılar ile dolu.

2016 yılından beri Eczacıbaşı forması giyen Simge Aköz kulüp takımı ile kazanılabilecek tüm kupaları kazandı. Milli takımda da son 7 yılda tüm büyük organizasyonalrın içinde yer alan Simge Aköz Olimpiyat kadrosunda ise kendine yer bulamadı. Kendisi yaptığı açıklamada bunun teknik bir karar olduğunu dile getirerek arkadaşlarına başarılar diledi.

Simge Aköz Neden Yok Simge Aköz Filenin Sultanları Olimpiyat Kadrosunda Neden Yok 22

Simge Aköz açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Herkese merhaba,

2017 yılından itibaren Ay-Yıldızlı formayı her daim büyük bir gurur ve aidiyetle temsil etmiş bir sporcu olarak, mücadele ettigimiz sayısız turnuva ve kazandığımız madalyaların yanı sıra 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda yükseltmiş olduğumuz çıtayı daha da yukarıya taşımak ve 2024 Paris Olimpiyatları’nda ülkemizi büyük başarılarla gururlandırabilmek en büyük motivasyonum ve hayalimdi. Fakat, teknik ekibimizin aldığı kararlar neticesinde kadroda yer alamayacağımı üzülerek belirtmek durumundayım.

Sultanlar Ligi ve Milletler Ligi’nin ardından, kendimi hem fiziksel hem de mental olarak Paris Olimpiyatları için hazır hissettiğim bir dönemde, milli formamızı olimpiyat sahnesinde ikinci kez taşımayı çok istesem de teknik ekibimizin aldığı karara saygı duyuyorum.

Olimpiyatlarda canım takım arkadaşlarıma yürekten başarılar diliyorum. Gönül isterdi ki ortak hayallerimizi birlikte gerçekleştirelim ama sizlere olan inancım ve güvenim tam. Bu büyük organizasyonda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğinize ve bizlere gurur yaşatacağınıza eminim. Kalbim sizinle…

Voleybol kadın milli takımımızın Olimpiyat kadrosunda sadece 1 libero bulunuyor. Libero mevkisindeki tek oyuncumuz ise Fenerbahçe ile çok iyi bir sezon geçiren ve bu performansı milli takıma da taşıyan Gizem Örge.

Voleybol kadın milli takımımızın Olimpiyat kadrosunda yer alan isimler ise şu şekilde;

Pasörler:
Cansu Özbay, Elif Şahin.

Avrupa manşetlerinde A Milli takım var! Avrupa manşetlerinde A Milli takım var!

Smaçörler:
Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Meliha Diken, Tuğba İvegin, Derya Cebecioğlu.

Orta Oyuncular:
Eda Erdem Dündar (Kaptan), Zehra Güneş, Aslı Kalaç.

Pasör Çaprazı:
Melissa Vargas.

Libero:
Gizem Örge.

+1 Oyuncu:
Beyza Arıcı.

Editör: Abdullah Akar