İsrail'in en az 500 kişinin hayatını kaybettiği Gazze'deki bir hastaneye yönelik saldırısının ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İsrail'in 12 gündür devam eden bombardımanlarına en sert tepkiyi gösteren ülkelerin başında gelen İran, Horasan vilayeti Meşhed'deki Razavi Türbesi'ne "İntikam" çağrısını temsil eden kara sancak çekti. Peki, Siyah sancak nedir? Ne anlama gelir? Siyah sancak neden çekilir?

İsrail'in katliamı sonrası dikkat çeken bir hamlede bulunan İran, Horasan vilayeti Meşhed'deki Razavi Türbesi'ne "İntikam" çağrısını temsil eden kara sancak çekti. Vatandaşların gündeminde ise Siyah sancak nedir? Ne anlama gelir? Siyah sancak neden çekilir? soruları yer aldı.

Siyah sancak nedir?

Muhammed’in salladığı bayraklardan biri olan siyah sancak, İslam kültüründe önemli bir yere sahiptir. 747 yılında Ebû Müslim Horasânî’nin Abbâsî Devrimi’nde kullandığı bayrak, özellikle Abbasi Devleti ile bağlantılıdır.

Siyah sancak anlamı nedir Siyah sancak neden çekilir (2)

Ayrıca İslam’ın son zamanlarında ortaya çıkacak bir işaret olarak da kabul edilir. Siyah sancak, 1990’lardan itibaren İslamcı ve cihatçı gruplar tarafından da benimsenmiştir.

Kara sancak ne anlama geliyor?

Savaşa gitmek üzere olan askerlerin giydiği başlık ve intikam sembolü olan siyah bayrak. Abbasi Hanedanı (750-1258), Bağdat’ta iktidardayken, Kerbela Savaşı’nda Hz. Muhammed’in yakınlarının şehit edilmesini anmak için siyah rengi yas işareti olarak benimsemiştir.

Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete'de!

Siyah sancak anlamı nedir Siyah sancak neden çekilir (1)

Gazze’de bir hastaneyi hedef alan ve en az 500 kişinin ölümüne neden olan İsrail saldırısının sonrasında ilginç bir olay gerçekleşti. İsrail’in 12 gündür sürdürdüğü saldırılara en sert karşı çıkan ülkelerden biri olan İran, Horasan eyaletindeki Meşhed şehrindeki Razavi Türbesi’nde “İntikam” çağrısının simgesi olan siyah bayrak astı.

Batı savaş suçlarına sessizliğini koruyor

7 Ekim'de Hamas'ın düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu ile büyük kayıp veren İsrail Gazze'de saldırıların dozunu daha da artırdı. Kadın, çocuk dinlemeyen işgalci İsrail Filistinlileri fosfor bombalarıyla vururken Gazze'ye ölüm yağdırıyor. Bölgede elektriği suyu ve gıda gidişini kesen İsrail'e ABD silah desteği sağlıyor. Batı ise savaş suçuna karşı gözlerini kapatıyor.

Editör: Tuba Aldemir