Bir süredir ailevi sorunlar yaşadığı ve maddi zorluklar nedeniyle psikolojisinin bozuk olduğu öğrenilen Hüseyin A., ailesiyle yaptığı telefon konuşmasında “Çok borcum var, ödeyemiyorum. Hakkınızı helal edin” dedi.  40 gün önce bebeği olduğu öğrenilen Hüseyin A.’nın eşinden ayrı yaşamaya başladığı da iddia edildi. 

İşyerinden mesai saati bitmeden ayrıldığını öğrenen aile, Hüseyin A.’nın canına kıydığından şüphelenerek, durumu jandarmaya bildirdi. AFAD’a gelen ihbar sonrası, JAK ve AKUT Arama Kurtarma Derneği bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. 

Başkan Zeyrek: "Halkla iç içe belediyecilik yapacağım" Başkan Zeyrek: "Halkla iç içe belediyecilik yapacağım"

Whatsapp Image 2024 07 20 At 14.59.20

Maden ocağının güvenlik kameralarından edinilen son görüntülerde kayıp Hüseyin A.’nın madenden çıkış yaptığı ve yürüyerek dere yatağından içeriye doğru ormanlık alana girdiği görüldü. Aramaları bu bölgeden itibaren başlatan JAK ve AKUT Arama Kurtarma Derneği, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 12 saat süren bir operasyonun ardından Hüseyin A.’yı, maden ocağının 12 kilometre uzağında bulunan Efkaftepe mahallesi yakınlarında kırsal bir alanda buldu. 

Whatsapp Image 2024 07 20 At 14.59.20 (1)

Telefon ve cüzdanı ile üzerinde bulunan diğer özel eşyaları ormanlık alanda bularak iz takibi yapan arama kurtarma ekipleri, Hüseyin A’yı sağ olarak kurtararak, yetkililere teslim etti. Hüseyin A. sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Soma Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Whatsapp Image 2024 07 20 At 14.59.19 (1)

Soma'da Kayıp Madenci Için 12 Saatlik Nefes Kesen Operasyon! (2)Soma'da Kayıp Madenci Için 12 Saatlik Nefes Kesen Operasyon! (3)

Muhabir: Serkan Özcan