Ünlü oyuncu Söngül Öden 44 yaşında anne oldu. Kızı olan Songül Öden çocuğunun ismini Sone Larin koyması üzerine vatandaşlar, ünlü Oyuncu Songül Öden'in kızının ismi olan Sone Larin ismi ne demek? Anlamı ne? Kökeni ne? Türk ismi mi? Songül Öden kimdir? şeklinde araştırmaya koyuldu. İşte detaylar..

Ünlü oyuncu Songül Öden’in kızı Sone larin’in ismi, şiir ve kültür dolu bir anlama sahiptir. Sone, bir tür şiir şekli iken, Larin ise hem Türkçe hem de Rusça kökenli bir isimdir. Larin ismi, eski zamanlarda İran, Basra Körfezi ve Hint Okyanusu’nda kullanılan bir gümüş para cinsidir. Larin ismi hem Türkçe hem de Rusça kökenlidir. Larin ismi Kur’an’da yer almaz.

Sone Şiir türü özellikleri neler?

Sone, bir Batı şiir türüdür ve 14 dizeden oluşur. Sone ismi, şiir ve sanat anlamına gelir. Sone, iki dörtlük ve iki üçlük şeklinde yazılır. Dörtlüklerde ana fikir, üçlüklerde ise sonuç belirtilir. Sone, çoğunlukla iambik pentametre ölçüsü ile uyaklanır. Sone, İtalyan, İngiliz ve Spenserian olmak üzere üç türe ayrılır. Bu türler, uyak düzenlerinde farklılık gösterir.

Songül Öden kimdir?

Zaza asıllı bir ailenin kızı olarak Diyarbakır’da doğan Songül Öden, 17 Şubat 1979 tarihinde dünyaya geldi. Bir erkek ve bir kız kardeşi ile üç ablası vardır. Altı aylıkken ailesi boşanan Songül Öden, annesi ve kardeşleriyle Ankara’ya taşındı ve orada büyüdü. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda şan eğitimi aldı. Ankara Sanat Tiyatrosu, Ankara Deneme Sahnesi, Trabzon Devlet Tiyatrosu, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu ve özel tiyatrolarda çalıştı. 1999 yılında Ferhunde Hanımlar dizisiyle televizyona adım attı. 2005-2007 yılları arasında Kıvanç Tatlıtuğ ile Gümüş dizisinde oynadı ve bu dizi sayesinde dünyaca ünlü oldu. 2011-2014 yılları arasında Umutsuz Ev Kadınları dizisinde Yasemin rolünü üstlendi.

2011 yılında Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun İyi Niyet Elçisi seçilen Songül Öden, Türkiye’de savunmasız gruplar için projeler yürütüyor ve saha çalışmalarına katılıyor. UNFPA’nın çalışmalarını desteklemek için sık sık panel ve kampanyalara katılıyor.

Victor Osimhen'i tribünden indiren kim? Adı ne? Fazlı Şahin kimdir? Victor Osimhen'i tribünden indiren kim? Adı ne? Fazlı Şahin kimdir?

2002 yılında tiyatrocu Canberk Uçucu ile evlenen Songül Öden, 2011 yılında ayrıldı.  2020 yılında iş insanı Arman Bıçakçı ile ikinci evliliğini yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi