15 Ekim günü her yıl 'Dünya Kadın Çiftçiler Günü' olarak kutlanıyor. Sarıgöl'de özellikle bağcılığın çok yaygın olması bugünün önemini biraz daha artırıyor. İlçemizde bağ alanlarında çalışan kadınların emeği ve rolü bir hayli yüksek.

Bağlarda yapılan ip bağlama, yapmak alma, üzüm seçme, salkım düzeltme ve ip kesme gibi pek çok işçilikte kadınlar erkeklerden daha fazla rol alıyor. Bu nedenle ilçemiz açısından bu özel gün biraz daha kutlanmaya değer hale geliyor.

'Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kutlayan kişiler arasında Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz'de yer aldı. Akdeniz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kadınların emeklerinin öneminden bahsetti. 

Tahsin Akdeniz'in yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı;

 Dünya Kadın Çiftçiler Günü Kutlu Olsun! 

Uğur Özeren, Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanlığı'na Adaylığını Açıkladı Uğur Özeren, Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanlığı'na Adaylığını Açıkladı

Bugün, tarımın gizli kahramanları olan kadın çiftçilerimizi onurlandırıyoruz. Tarlada alın teri döken, toprağı bereketle buluşturan kadınlar, sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliğinin temel taşlarıdır.
Kadın çiftçilerimizin emeği, sadece toprakla değil, geleceğimizle de yeşeriyor. 

Tüm kadın çiftçilere sonsuz teşekkürlerimizle… 

Muhabir: Erdinç Alkan