Türkiye bu taksici cinayetini konuşuyor. üşümesin diye taksiye aldığı Delil Aysal tarafından öldürülen  taksici Oğuz Erge'nin kim olduğu merak ediliyor. Vatandaşlar, Taksici Oğuz Ergeni öldüren Delil Aysal kimdir? Taksici cinayeti olayı ne? Taksiciyi vuran adam, taksici vahşeti, taksiciyi vurulma videosu izle, İzmir taksici cinayeti gibi araştırmalar yapılıyor. işte detaylar...

Delil Aysal kimdir?

Delil Aysal  kendisini  soğukta dışarıda  kalmasın  diye arabasına  alan taksiciyi  öldüren  19 yaşındaki  katil  zanlısıdır.

Gaziemir’de taksiye binen yüzü maskeli müşteri Delil Aysal, soğuk havada kendisini taksiye almasına rağmen şoförü tabancayla vurdu. Araç içi kamerada görülen saldırgan, araçta bir şeyler bulmaya çalışırken, yaralı şoföre tokat attı ve sakin bir şekilde konuştu. Olay, geçen gece 03.30 civarında Gaziemir’de oldu. Alınan bilgiye göre, Buca’nın Göksu Mahallesi’nden taksiye binen Oğuz E. (44) isimli şoför, müşterinin istediği yere gitmek için yola çıktı.

3 el ateş ederek vurdu

Oğuz E., müşterinin kendisini yanlış yerlere götürmesinden sonra, doğru adrese geldiklerini söyleyip arabayı durdurdu. “Ne kadar borcumuz var” diyen müşteri, “221 lira dostum” cevabını alınca, cebinden para çıkarmış gibi yaparak yanında taşıdığı silahla şoföre 3 el peş peşe ateş etti.

Aracın içinde 10 dakika bir şeyler aradı, “Bazı insanlara güvenmeyeceksin” dedi

Saldırıdan sonra yan koltuğa yığılan ve acı içinde kıvranan Oğuz E.'yi bırakan saldırgan, arabadan inip ön yolcu kapısını açtı ve aracın içinde yaklaşık 10 dakika bir şeyler aradı. Araç içi kamerada kaydedilen görüntülerde saldırganın “Bazı insanlara güvenmeyeceksin” dediği duyuluyor. Saldırgan, bir ara yaralı şoföre tokat atarak, aracın dışında bir süre bekledikten sonra kaçtı.

Taksi şoförünü yanlış adres vererek oyaladı

Saldırganın taksi şoförünü nasıl oyaladığı da araç içi güvenlik kamerasına yansıdı. Bir süre gittikten sonra “Buca Belediyesi’nin arkasındaki spor salonuna” gideceğini söyleyen saldırgana, taksi şoförü “Abi Gaziemir’deyiz” dediği halde saldırgan “Orası olmalı” diye ısrar etti.

“Soğuk hava alayım dedim. İnsanları yolda bırakmak olmaz”

Görüntülerin bir bölümünde ise taksi şoförü, “Ben arabayı yeni aldım. Şoför arkadaşımı bıraktım, eve gidiyordum. Araba bozuk zaten. Sabah sanayiye götüreceğim. Soğuk hava alayım dedim. İnsanları yolda bırakmak olmaz. Sen maske takarsan kimse almaz abi” diye konuşurken saldırgan “Hasta olduğum için takıyorum abi” dedi. Şoför Oğuz E. de “Ben alırım niye almayayım. İnsanı bu havada sokakta mı bırakalım buz gibi” diye cevap verdi.

Saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı Oğuz E.'yi İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Ameliyata alınan şoförün tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Saldırganın yakalanması için polis ekipleri çalışma başlattı. Yapılan  çalışmalar  sonucundan  yakalanan zanlı Delil  Aysal  çıkarıldığı mahkemece  tutuklandı.

'Spontane gelişti'

Zanlı'nın ilk ifadesinde taksiye gasp amacıyla binmediğini, olayın spontane şekilde geliştiğini söylediği öğrenildi. 

Terör Örgütü PKK sempatizanı çıktı

Öte yandan cinayetin ardından zanlının sosyal medyadan daha önce yaptığı paylaşımlar gündeme oturdu. Delil Aysal'ın söz konusu paylaşımlarından birinde terör örgütü PKK lehine söylemlerde bulunduğu ve Türklere hakaret ettiği görüldü.

İzmir taksici cinayeti videosu izle