Kuru üzüm ihracatı 2023 yılında döviz bazında yaklaşık %30 arttı! Kuru üzüm ihracatı 2023 yılında döviz bazında yaklaşık %30 arttı!

Sermayesi olan birçok kişi, kendi işimi kurmak istiyorum şeklinde araştırma yapıyor. Ancak ne iş kuracağınızı bulamıyorsanız, sizler için harika bir önerimiz var: Tavuk çiftliği kurmak! Tavuk çiftlikleri, geçmiş yıllardan beri aylık ciddi kazanç rakamlarına ulaşabileceğiniz bir iş modelidir. Ek olarak yumurta çiftliği kurmak ile aynı anda yürütülerek daha fazla kazanabilirsiniz.

Tavuk çiftliği maliyeti 2024 yılı için en çok araştırılan konuların başında geliyor. Eğer Banvit tavuk çiftliği kurmak istiyorum diyorsanız, ilgili markanın böyle bir bayilik modeli olmadığını belirtmemiz gerekiyor. Ancak tüm süreci sizler için inceliyoruz. İşte detaylar…

Tavuk Çiftliği Kurmak İstiyorum Diyorsanız Bu İpuçlarını İnceleyin

Tavuk çiftliği açmak için yeterli sermayenizin olması gerekir. Maliyetler üzerine detaylı bilgileri sizlere aktarmadan önce konuyla ilgili bazı tavsiye ve ipuçlarını sizlere sunmak istiyoruz. Tavuk çiftçiliği kurmak için devlet desteği ve diğer konular hakkında bu ipuçlarını kullanabilirsiniz. İşte ipuçlarımız:

  • Tavuk çiftliği kurma sürecini başlatmadan önce detaylı bir piyasa analizi yapmanız gerekir. Tavuk çiftliği kurma maliyeti, aylık kazançlar, yasal prosedürler, en uygun fiyatlı tavuk cinsini bulma, üretim miktarı gibi konularda mutlaka araştırmalar yapın.
  • Kapasite belirlemek, yapacağınız harcamaları ve kazancınızı doğrudan etkileyecektir. Örneğin 50.000 kapasiteli tavuk çiftliği kurma maliyeti yüksek olabilir. Ancak aylık kazançlar da çok ciddi oranda artacaktır.
  • Tavuk çiftliği kurmak için gerekli malzemeleri öncesinden bilin. Bu malzemeleri en iyi ve ucuza temin etmek için piyasa araştırması yapın.
  • Üretim gerçekleştireceğiniz tavuk cinsini, gerekirse bir uzman desteğiyle birlikte belirleyin.
  • Tavuk yetiştiriciliği ile alakalı olarak eğitim alın. Bu konuda güncel makale, dergi, kitap vb. araçları tüketin.
  • Genç girişimci desteği benzeri KOSGEB destekleri hakkında bilgi alın. Tavuk çiftliği kurmak için özel bir devlet desteği olmasa da bazı girişimcilik programlarına onay alabilirsiniz.
  • Ayrıca yasal prosedürleri tamamlama aşamasında mutlaka mali müşavir desteği alın. Vergisel birçok problemi yaşamamak adına en önemli aşama budur.

Önerilen içerik: Yorum Yaz Para Kazan

Tavuk Çiftliği Kurulum Süreci Hakkında

Tavuk Çiftliği Kurmak İstiyorum
Tavuk Çiftliği Kurmak İstiyorum

Tavuk çiftliği kurmak, belirli bir süreç halinde gerçekleştirilmektedir. Bu süreçte ilk olarak hazırlık aşamasını tamamlayıp sonrasında şirket kurmanız gerekiyor. Şirket kuruluşundan sonra faaliyete başlayarak para kazanabilirsiniz. Ancak en önemli aşama, şirketinizi kurmadan önce müşteri portföyü oluşturmaktır. Bunun için gerekli bağlantıları kurun.

Tavuk çiftliği kurulum süreci genellikle şu aşamalardan ibarettir:

  • Arazi Temini
  • Çiftlik Kurma Malzemelerinin Temini
  • Tavukların Satın Alınması ve Uygun Ortamın Hazırlanması
  • Şirket Kuruluşu
  • Yasal İzinlerin Alınması
  • Faaliyete Başlamak

Tavuk çiftliği kurmakla ilgili en önemli parametrelerden birisi de maliyetlerdir. Tavuk çiftliği açmak için ne kadar sermaye gerekiyor? Detaylar…

Tavuk Çiftliği Kurma Maliyeti Ne Kadar? Sermaye…

Tavuk Çiftliği Kurma Maliyeti
Tavuk Çiftliği Kurma Maliyeti

Etlik tavuk çiftliği kurma maliyeti, iş kurmak isteyen birçok kişinin merak ettiği asıl konudur. Maliyetler, elbette piyasada satın alacağınız ürünlerin fiyatına göre değişiklik gösterecektir. Örneğin pahalı bir tavuk cinsi seçtiğinizde maliyetiniz artarken, kapasiteyi daralttığınızda maliyetleriniz azalacaktır.

Tavuk çiftliği maliyeti 2024 yılında şu şekilde belirlenebilir:

KapasiteSermaye
20.000 Kapasiteli Tavuk Çiftliği Maliyeti1.500.000 TL
30.000 Kapasiteli Tavuk Çiftliği Kurma Maliyeti2.500.000 TL
50.000 Kapasiteli Tavuk Çiftliği5.000.000+ TL
Tavuk Çiftliği Kurma Maliyetleri

Tavuk çiftliği maliyetleri güncel olarak bu şekildedir. Ancak tavuk cinsinden üretim alanına kadar birçok faktöre göre bu maliyetlerin azalması ya da artması söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle tavuk çiftliği kurmak ne kadar sermaye gerektirir gibi sorularınız için uzman desteği almanız çok önemlidir.

Tavuk çiftliklerinin kazancı ise direkt olarak satış rakamlarıyla bağlantılıdır. Ayrıca tavuk eti haricinde yumurta satışı da yapacaksanız, aylık geliriniz ciddi oranda artış gösterebilir. Aylık kazançları inceleyelim…

İlginizi çekebilir: Evde Yapılacak Ek İşler

Tavuk Çiftliği Aylık Kazancı Ne Kadar?

Tavuk Çiftliği Aylık Kazancı
Tavuk Çiftliği Aylık Kazancı

Tavuk çiftliği kurmak, aylık olarak çok ciddi kazançları beraberinde getirebilir. Ancak burada önemli olan müşteri portföyünü geniş tutarak doğru bir satış stratejisi oluşturmanızdır. Bu nedenle kazançları etkileyen birçok faktörün olduğunu öncesinden söylememiz gerekiyor.

Tavuk çiftliği kazancı 2024 yılında aylık olarak 75.000 TL – 100.000 TL arasında değişmektedir. Elbette bu rakamlar tavuk cinsi ve üretim miktarına göre değişiklik gösterecektir. Ek olarak yumurta satışı yapacaksanız aylık olarak 150.000 TL ciroları görebilmeniz mümkündür. Kazançlar brüt olarak belirtilmiş olup, vergi sonrasında net kazancı bulabilirsiniz.