Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 646 memur alımı yapacağını duyurdu. Başvurular, 11 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak ve sadece KPSS puanına göre değerlendirilecek. Bu süreçte mülakat yapılmayacak, bu da adaylar için önemli bir avantaj sağlıyor.

TCDD Memur Alımları Hangi Kadrolarda Olacak?

Kadro Dağılımı

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesinde farklı kadrolarda toplam 646 memur alımı yapılacak. Alımların dağılımı ise şu şekilde:

  • 418 Memur
  • 12 Hareket Memuru
  • 216 Sürveyan

TCDD Memur Alımları İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

Genel Şartlar

TCDD, Resmi Gazete'de yayımlanan ihdas kararı ile adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki şartları arayacak. Bu kapsamda, KPSS şartı da bulunuyor. Adayların sağlaması gereken genel şartlar şunlardır:

Özel çocuğun polislik hayali bir günlüğüne gerçek oldu! Özel çocuğun polislik hayali bir günlüğüne gerçek oldu!
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak

KPSS Şartı

Adayların geçerlilik süresi dolmamış olan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

Yaş Şartı

Merkezi Sınavın yapıldığı tarih itibarıyla 35 yaşından gün almamış olmak.

Başvuru Süreci ve Detaylar

Başvuruların nasıl yapılacağı ve diğer detaylar TCDD'nin resmi internet sitesinde duyurulacak. Başvuruların ardından sonuçlar yine aynı site üzerinden ilan edilecek ve atama süreçleri hızla başlatılacak.

Adaylar İçin Büyük Fırsat

TCDD bu alımlarla adaylara iş garantisi sunarak demiryolu sektöründe çalışan sayısını artırmayı ve hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Mülakatsız ve KPSS puanına dayalı alım süreci, adayların şanslarını artırarak daha adil bir başvuru süreci sağlıyor.

Detaylı Bilgiler İçin

Başvuru sürecinin tüm detayları ve gerekli bilgiler, TCDD'nin resmi internet sitesi üzerinden takip edilebilir. Bu alım süreci, kamu personeli olmak isteyen adaylar için büyük bir fırsat sunuyor.

Editör: Safa Erdoğan